НАЧАЛО ГЕРБ Поздравителен адрес от кмета на Община Перник и областен координатор на ПП...

Поздравителен адрес от кмета на Община Перник и областен координатор на ПП ГЕРБ-Перник д-р Вяра Церовска по случай началото на новата учебна година

302
0
СПОДЕЛИ

12244801_921115161307789_4561150887129926636_oП О З Д Р А В И Т Е Л Е Н А Д Р Е С

УВАЖАЕМИ ДИРЕКТОРИ НА УЧИЛИЩА,
УВАЖАЕМИ ПРЕПОДАВАТЕЛИ,
СКЪПИ УЧЕНИЦИ, РОДИТЕЛИ, ГОСТИ,

Честит празник!
Днешният ден – 15 септември, е много специален, защото ни зарежда с трепет и очакване.
Завладяващо за всички ни е вълнението от първия училищен звънец, от срещата с приятели, от предстоящия дълъг път към познанието.

Скъпи преподаватели,
Отговорността, която носите и готовността, с която неуморно изпълнявате нелеката задача да възпитавате и образовате младото поколение, респектират и будят уважение.
Различни са тревогите и надеждите на всички. Проблемите не са малко. Усилията, които полагате – също. Но най-важното е да не спирате да съхранявате и развивате духовното в нашите деца, да ги учите на достойно гражданско и човешко поведение, да пробуждате желанието им за просвета и наука.

Скъпи деца,
Всичко започва от знанието. Казвайте често «Благодаря!» на своите учители. Те са хората, които откриват пред Вас нови хоризонти и Ви карат да бъдете уверени в своите способности.
И в празник, и в делник, Вие имате пред себе си истинския пример на Вашите преподаватели. Със своя просветителски дух, със своята апостолска воля те Ви показват как обичта и стремежът към познание затвърждават духовността, която ни съхранява като българи.

Скъпи родители,
Без Вашето съпричастие и съдействие постиженията на Вашите деца не биха били същите. А за да има удовлетворение от постигнатите резултати, връзката «ученик – учител – родител» трябва да бъде едно цяло. Само така можем да гарантираме достойното бъдеще на нашите деца и на нашия град.

От все сърце желая на всички Вас здраве и успехи.
Нека Нова учебна година бъде ползотворна и изпълнена с високи резултати!

На добър час!

15.09.2016 г.

Вяра Церовска
Кмет на община Перник

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име