НАЧАЛО ГЕРБ ПП ГЕРБ-Перник отбеляза 108-та годишнина от обявяването на Независимостта на България

ПП ГЕРБ-Перник отбеляза 108-та годишнина от обявяването на Независимостта на България

261
0
СПОДЕЛИ

14424969_601184293387862_7238066360258768164_oГрад Перник отбеляза тържествено 108-та годишнина от обявяването на Независимостта на България. В общоградското честване участие взеха кметът на Община Перник и областен координатор на ПП ГЕРБ-Перник д-р Вяра Церовска, народният представител и общински ръководител на местната структура на партията Ирена Соколова, представители на областното и общинското ръководство на партията.
От името на Община Перник и политическа партия ГЕРБ, пред паметника на Кракра Пернишки, бяха поднесени венци и цветя. С едноминутно мълчание и свеждане на глава бе почетена паметта на загиналите за свободата и независимостта на България. Церемонията продължи с празнично дефиле и ритуал за издигане на националния ни флаг пред ОК „Дворец на културата“.
Празнично слово произнесоха кметът на Общината д-р Вяра Церовска и областният управител д-р Александър Александров.
„На днешния ден преди 108 години България обявява своята независимост, отхвърляйки несправедливия Берлински договор. Този държавнически акт успява да обедини всички българи, да впечатли световната общност с дързостта си и да ни нареди сред суверенните и независими народи на европейското семейство. Тогавашните български държавни мъже дават урок за поколенията, проявявайки забележително единство и пред народа си и на масата на дипломатическите преговор. Показват, че има по-значими неща като общата кауза. Днес с редица събития в цялата страна изразяваме почит към историческото дело на нашите потомци, но това не е достатъчно. Смисълът на днешното тържество е не само да припомним историята, но да направим такъв прочит, че да открием съвременните измерения и приемственост“, заяви кметът на Перник. Д-р Церовска подчерта, че това събитие показва, че сами можем да се справим и с наглед непреодолими спънки, стига да вярваме в силите си и да не се съобразяваме с ничии други интереси, освен с националните, българските.
Събитието уважиха още организационният секретар на областната структура на ПП ГЕРБ-Перник Владислав Караилиев, младежкият лидер на партията в Перник Денислав Захариев, кметове на населени места в Общината, общински съветници от ПП ГЕРБ, членове и симпатизанти на политическата сила.
Програмата продължи с Концерт на АНПТ „Граовска младост“ при ОК Дворец на културата.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име