НАЧАЛО ГЕРБ Д-р Вяра Церовска и Ирена Соколова присъстваха на празника в Кралев дол

Д-р Вяра Церовска и Ирена Соколова присъстваха на празника в Кралев дол

336
0
СПОДЕЛИ

14463078_602241333282158_4269400689976552151_n (1)С много песни, танци и веселие село Кралев дол отбеляза своя традиционен празник. Специални гости на събитието бяха кметът на Община Перник и областен координатор на местната структура на партия ГЕРБ д-р Вяра Церовска и народният представител и национален лидер на Жени ГЕРБ Ирена Соколова.
Д-р Церовска поздрави събралите се жители и гости на празника, като им пожела много здраве, щастие и топлина в семейното огнище.
„Районът на село Кралев дол има зад гърба си многовековна история и традиции, разполага с уникална природа и тук живеят прекрасни хора. Селото представлява културно и историческо богатство, с което всички перничани се гордеем. Като гледаме старите римски постройки тук, наистина това създава в нас усещането, че Кралев дол е най-старото селище в България. Когато обаче обърнем поглед към жителите, то няма как да не забележим, че тук живеят изключително много млади хора“, сподели кметът на Перник и подчерта, че голяма заслуга за развитието на село Кралев дол има кметът на населеното място Пламен Георгиев.
Празнично приветствие отправи и народният представител Ирена Соколова.
„Трудът на българите по традиция се увенчава с празници. Всички тук в китното село Кралев дол сме заедно на Кръстовден, заедно сме на „Сурва“, заедно отбелязваме Деня на Паисий. По този начин ние изпращам послание към нашите деца, че както в труд, така и в празник, ние трябва да бъдем сплотени и заедно“, сподели Ирена Соколова и допълни, че Кралев дол се слави в цяла България със своите туршии, лютеница и трудолюбиви хора.
Поздрав към събралото се множество отправи и кметът на населеното Пламен Георгиев. Гости на събитието бяха още зам.-кметовете на Община Перник Владислав Караилиев и Денислав Захариев, кметове на населени места, общински съветници от ПП ГЕРБ-Перник, членове и симпатизанти на партията.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име