НАЧАЛО ГЕРБ Кръгла маса за устойчивостта на сектор „Земеделие” се проведе в Перник

Кръгла маса за устойчивостта на сектор „Земеделие” се проведе в Перник

263
0
СПОДЕЛИ

14522904_1140923339311871_826791200677703995_nКръгла маса за устойчивостта на сектор „Земеделие” се проведе в Перник днес. В нея участие взеха кметът Вяра Церовска, народният представител и зам.-председател на парламентарната комисия по култура и медии Ирена Соколов, зам.-министърът на земеделието и горите Свилен Костов, зам.-кметовете на Община Перник и общински съветници от ПП ГЕРБ. Форумът се организира от Министерството на земеделието и храните и областна дирекция „Земеделие”.

Заместник-министър Костов подчерта , че с купуването на българските продукти се подпомага местния бизнес и затова не бива да се акцентира само на цената.Той обяви , че се водят разговори с големи търговски вериги да бъдат открити щандове с български продукти.

Интензивното производство не винаги е синоним на качествено производство, посочи заместник-министърът. По думите му от тази гледна точка ние гарантираме качеството на българските продукти.

Кметът на  Община Перник поздрави участниците във форума и изрази удовлетворение, че Перник е част от кампанията в подкрепа на българските производители.

„Инициативата ще продължи, провеждат се разговори с основните търговски вериги, в които да бъдат обособени щандове „Подкрепяме Българското”. На тях ще се продават само продукти от местни производители, които са с гарантирано качество”, подчерта зам.-министърът .

„Ние не само подкрепяме българското , но и пернишкото, защото за нас е изключително важно хората, които работят в областта на земеделието , тези които създават хранителните продукти да имат условия“, сподели Церовска.
Според кмета развитието на региона не може да става само в една посока.

„Развитието на Перник и общината зависи от това как работят хората в земеделието. Качеството, което пернишките производители дават, е на ниво, което се очаква“, допълни Церовска.
По време на изложението бяха направени презентации за проблемите и приоритетите на отделните сектори в земеделието.

Производители на месни и млечни продукти, тестени изделия, мед, плодове и зеленчуци от област Перник подредиха щандове на изложението„Подкрепяме българското“ . Перник бе домакин на инициатива на Министерство на земеделието, която се провежда във всички областни центрове в страната. Целта е да се покаже, че българският производител произвежда все повече и по-качествени продукти.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име