НАЧАЛО ГЕРБ Дискусионен форум на тема „100 жени в управлението“ се проведе в Перник

Дискусионен форум на тема „100 жени в управлението“ се проведе в Перник

302
0
СПОДЕЛИ

DSC_0721Дискусионен форум на тема „100 жени в управлението“ събра министри, народни представители, кметове и дами на изявени позиции от Перник и областта.  Форумът е част от националната инициатива „100 жени в България”, която се провежда под патронажа на председателя на Народното събрание Цецка Цачева и е инициирана от председателя на националната организация на Жени ГЕРБ Ирена Соколова. Организатор на събитието е женската структура на ПП ГЕРБ в града на Кракра. Провеждането му е в подкрепа на развитието, утвърждаването и усъвършенстването на жените в управлението, политиката и бизнеса.

„Днес имаме добрата възможност и удоволствието да се срещнем в Инициативата „100 жени в управлението“ – място за споделяне, диалог, общуване . Искаме да отворим пространство за темите свързани с истинската същност на жената, такава, каквато я виждаме, по-точно такава, каквато я познаваме през себе си и нашето поведение – жени- безспирни, дейни умни, комбинативни и от друга страна смирени, балансирани, диалогични, изчакващи, толерантни“, заяви лидерът на Жени ГЕРБ.

„Мили момичета, знам колко сте работливи, мотивирани амбициозни. Знам колко сте силни, за да докажете в този, все още мъжки свят, едно ново лице на България. Призовавам ви да бъдем активни, защото на нас е отредена ролята да дарявам с живот и да пазим живота. В този многолик и изпълнен с предизвикателства свят ние сме тези, които с много труд, с любов, такт и всеотдайност, можем да направим България още по-добро място за живеене“, заяви в специално видео обръщение председателят на 43-то Народно събрание.

Приветствие към събралите се гости поднесоха своеобразния домакин и кмет на Община Перник д-р Вяра Церовска и областният клубен ръководител на Жени ГЕРБ-Перник д-р Елза Драгомирова.

Форумът бе официално открит от народния представител Ирена Соколова. Дискусията се проведе в рамките на три панела – „Жените в политиката”, „Жените в управлението“ и „Житейски роли на жената и начини на справяне с предизвикателствата“. Гост-лектори в първия панел бяха зам.-председателят на ПП ГЕРБ и кмет на Столична община Йорданка Фандъкова, министърът на околната среда и водите Ивелина Василева, министърът на туризма Николина Ангелкова и министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова.

Кметът на Община София подчерта, че благодарение на активната и неуморна работа на Ирена Соколова, дамската организация на ГЕРБ се превърна в една от най-работещите и успешни структури в Европейската народна партия. Тя поздрави кметът на Перник за свършената работа от началото на кметския си мандат. Тя подчерта, че ГЕРБ е единствената политическа сила, която гарантира равни възможности за реализация и на мъжете и на жените.

Министър Ангелкова беше категорична, че ГЕРБ дава изключително голям шанс за реализация, както на жените, така и на младите хора.

„Няма нищо по-хубаво от това в един съботен ден, жени отдадени на семейства, но и на кариерата си, да споделят какво мислят и как виждат бъдещето на България“, каза министър Русинова. Тя подчерта, че столът на социалния министър винаги е много горещ, независимо дали става въпрос за бедна или богата държава,  защото социалните проблеми касаят всеки един човек и допълни, че само жена може да бъде съпричастна към болката на болен или трудещ се човек.

Министър Василева  заяви, че позицията на жените с ръководни функции в България е силно устойчива.

„Горда съм от постигнатите резултати досега. Ще продължим да работим за по-доброто бъдеще на нашите деца и гражданите на България“, каза още Ивелина Василева.

По темата „Жените в управлението“ говориха кметът на Община Перник Вяра Церовска, председателят на Съюза на жените предприемачи и мениджъри в България Мариан Печеян, председателят на Комисията по европейски фондове в Столичния общински съвет Ирина Йорданова.

„За мен да бъда кмет на Перник е много повече от предизвикателствата, които съм си представяла, много повече от отговорностите които съм имала, защото самият Перник предполага много и усилена работа. Тук е мястото да подчертая, че изключително много разчитам на жените, които са част от екипа на Община Перник“, сподели д-р Церовска и допълни, че благодарение на тяхната работа, отговорност и професионализъм вече има видима промяна в облика на града.

В рамките на събитието бе предвидена дискусия за това по какъв начин смесването на различни ролите се отразява на жените. В нея участие взеха проф. Елена Александрова, завеждаща на Клиниката по рак на гърдата в Онкологична болница в кв. „Дървеница”, д-р Гергана Григорова от РЗИ-Перник. В качеството си на психолог и психотерапевт Ирена Соколова представи възможностите, които жените имат, за да разтоварват стреса и посочи, че всеки човек в своето забързано ежедневие, без оправдания от натоварения си график, трябва да отдели поне един час време само за себе си.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име