Електронен вестник

ПП ГЕРБ – Перник

Перник

Младежите от ГЕРБ-Перник подариха на перничани къщички за книги

PR 2 ноември, 2016 г.

1DSC_0720Две малки книжни библиотеки във формата на къщички ще радват перничани от днес. Инициативата е на младежката организация на ПП ГЕРБ в Перник и е под надслов „Вземи, прочети и върни!“. Къщичките бяха монтирани  пред ОК „ Двореца на културата“ и в градинката непосредствено пред ГПЧЕ”Симеон Радев” в кв. „Изток“. Първите книги в библиотеката на открито бяха дарени от личните библиотеки на  младежите от ГЕРБ.

Младежите отбелязаха, че са вложили много старание и желание в изработката на къщичките и изразиха своята вяра, че перничани няма да останат безразлични към техния труд .

„Избрахме именно днешния ден да зарадваме перничани с новите придобивки, за да почетем делото на всички просветители, възрожденци и борци за духовна независимост на България. Инициативата ни е изключително позитивна Идеята е всеки да може да си вземе книга, да остави такава или да я  замени с друга от личната си библиотека. Инициативата ни е изключително позитивна и цели да вдъхне нов живот на старите позабравени книги в нашите библиотеки, които да намерят своите нови притежатели. Освен това вярвам, че по този начин ще дадем добър пример на подрастващите поколения“, заяви областният клубен ръководител на МГЕРБ-Перник Денислав Захариев.

  Запази & Сподели
Нагоре

Вашият коментар

Нагоре
Анкети
« »