НАЧАЛО ГЕРБ Кметът на Перник Вяра Церовска закри най-пъстрия, весел и богат на емоции...

Кметът на Перник Вяра Церовска закри най-пъстрия, весел и богат на емоции фестивал „Сурва 2017“

285
0
СПОДЕЛИ

1DSC_2200С празнични илюминации и огнено шоу кметът на Община Перник Вяра Церовска закри 26-ия Международен фестивал. Бляскавото събитие по традиция се проведе на площад „Кракра” след представянето на последната група от дефилето. Тогава войводата докладва на кмета,че фестивалът е минал успешно при безупречна организация и ред и че всички се веселиха и се пречистиха в духа на Сурва.

„Благодаря ти, Войводо! Благодаря ти за това, че Перник беше най-красивото и най-весело място на земята. Благодаря ти за това, че в танца победи доброто”, заяви градоначалникът .

Тя благодари на участниците, които направиха всичко, за да може Перник да бъде друг, да бъде различен и да бъде в сърцето на всички. Специални благодарности бяха отправени и към журито и публиката, без която нямаше да има този невероятен фестивал. Вяра Церовска изказа признателност на президента на ФЕКГ Хенри ван дер Кроон за неговото присъствие, за неговото окуражаване и за това, че е отново е бил част от фестивала. Разбира се, че нямаше как да не се аплодира Красимир Димитров, авторът на невиждания спектакъл „Огънят на Сурва” и на „Майсторите на танца“, които оставиха публиката без дъх на официалното откриване. И така-красивата, шумна и пъстра тридневна приказка свърши. Накрая всички се хванаха на хорото и си пожелаха до нови срещи и да запазим доброто до следващата Сурва през 2018 година.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име