НАЧАЛО ГЕРБ Кметът на Перник Вяра Церовска връчи наградите на отличените на 26-ия Международен...

Кметът на Перник Вяра Церовска връчи наградите на отличените на 26-ия Международен фестивал на маскарадните игри „Сурва 2017“

277
0
СПОДЕЛИ

16835916_679758582197099_4496122331658924836_o (2)На стилна церемония в Двореца на културата в Перник, кметът на Община Перник Вяра Церовска и нейният екип връчиха наградите на отличените на 26-ия Международен фестивал на маскарадните игри „Сурва 2017“. Сред официалните гости на събитието бяха кандидатите за народни представители на политическа партия ГЕРБ в 14-ти многомандатен избирателен район-Перник.

Кметът на Перник изрази своята признателност към всички участници за това, че поддържат и съхраняват традицията жива и благодари за приноса им към утвърждаването на народния обичай „Сурва“ като уникално културно съкровище.

„Скъпи приятели, Сурва свърши, но ние я носим в сърцата си и очакваме с нетърпение следващия празник, за който се готвим. Най-искрено благодаря на всеки един от вас, защото организацията е във вашите ръце. Вие сте тези, които прославяте Перник и страната ни. За всички участници и хилядите гости на нашия град ще останат скъпи спомени до следващата Сурва”!, каза в приветственото си слово кметът Вяра Церовска.

Най-младият зам.-кмет на Перник и шести в листата на ПП ГЕРБ Денислав Захариев също връчи призове на маскарадни групи. Тържествената церемония уважиха още водачът на листата Красимир Велчев, Ирена Соколова, Любка Димитрова, д-р Александър Александров, д-р Веселина Шишкова, д-р Елза Драгомирова и Румяна Гьорева.

Със силни аплодисменти присъстващите възнаградиха връчването на наградата на златната маска на групите от пернишките села Ярджиловци и Дивотино.

Ръководителите на групите и кметовете на населени места изказаха специална благодарност на ръководството на община Перник за перфектното организиране на мащабната фиеста. В края на тържеството си пожелаха „До нови срещи!” и успешна подготовка за следващото мащабно зрелище, което събира стотици хора от целия свят.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име