НАЧАЛО ГЕРБ ПП ГЕРБ представи листата си с кандидати за народни представители в Перник

ПП ГЕРБ представи листата си с кандидати за народни представители в Перник

456
0
СПОДЕЛИ

1DSC_4060_Easy-Resize.com (2)Гордеем се с това, което постигнахме в рамките на двата управленски мандата на ПП ГЕРБ. Това заяви на пресконференция с представители на регионалните медии водачът на листата на ГЕРБ във област Перник и член на изпълнителния съвет на  партията Красимир Велчев.

„Ако погледнем назад към 2009 година, когато ние за пръв път влязохме в управлението, ще забележим, че Брутният вътрешен продукт на страната е нараснал с цели 50%. Ако продължим да увеличаваме производителността, в която също наблюдаваме растеж от 50 %, в края на следващия мандат съвсем реална изглежда вероятността средната работна заплата да стане 1500 лв., а пенсиите да се увеличат“, посочи Красимир Велчев. Той изрази своята благодарност към местната структура на политическата сила за доверието което му гласува и даде обещание да помогне за разрешаване на проблемите, които стоят на дневен ред пред жителите на Перник.

8-членната листа на ПП ГЕРБ беше представена  от областния координатор на ПП ГЕРБ Вяра Церовска. Тя изтъкна професионалните и човешките качества на личностите в листата на ГЕРБ, като подчерта, че кандидатите за народни представители от ГЕРБ ще продължат да работят за създаване на реални перспективи за развитие и ще бъдат винаги отворени за диалог с хората.

„ПП ГЕРБ предлага най-достойните личности. Това са хора, които са постигнали своите успехи с много труд и умения, и които жителите на област Перник познават и препознават, защото ние искаме да продължим това, което нашата партия е започнала “, заяви д-р Церовска. Тя беше категорична, че и този път ГЕРБ заложи на позитивна кампания и ще създава реални перспективи за развитие.

Председателят на Жени ГЕРБ и втора в листата на ПП ГЕРБ в 14 МИР Ирена Соколова представи част от успешните политики на политическа партия ГЕРБ в рамките на 41-во. 42-ро и 43-то НС.

„Думите винаги тежат по-малко от делата. Връщайки се назад към предишните мандати на ГЕРБ, тогава когато имахме автомагистрала Люлин, състояща се от три колони и 5 километра път, изгорял театрален салон, полуразрушена спортна зала, когато нямахме нито един ремонтиран пътен участък, то днес, с гордост можем да заявим, че имаме поредица изпълнени инфраструктурни проекти. Аз лично бях ангажирана с тяхната реализация“, сподели Соколова. Тя подчерта, че именно тогава област Перник успя да се превърне в национален фокус.

„Големият ангажимент, който сега мога да поема и трябва да поемам, и към който програмата ни е ориентирана в цялата си същност, е да продължи работата по започнатото и паралелно с това в центъра на вниманието да бъде поставен човека с неговите нужди-доходи, образование, здравеопазване, социална подкрепа“, каза още Ирена Соколова.

На пресконференцията бяха представени основните акценти в управленската програма на партията, сред които образование, здравеопазване, сигурност, земеделие, увеличение на доходите в съответствие с икономическия ръст, социални мерки за подобряване условията на живот.

Ангажиментите на ГЕРБ в сектор „Образование“ бяха представени от зам.-кмета на Община Радомир и дългогодишен директор на НУ „Архимандрит Зиновий“-гр. Радомир Любка  Димитрова, Денислав Захариев, зам.-кмет на Община Перник и зам.-председателя на Общински съвет-Перник Румяна Гьорева. Те бяха единодушни, че качеството на образованието и равния достъп са приоритети в предизборната програма на партията, а по време на управлението на партия ГЕРБ са предприети редица действия в тази насока. Основните цели , които си поставя ГЕРБ, са справяне с неграмотността, предотвратяване на отпадането на ученици, развитието на професионалното образование в тясна връзка с бизнеса.

Приоритетите на партия ГЕРБ в здравеопазването изложиха специалистите в сектора  д-р Александър Александров, бивш областен управител на Перник и лекар УНГ, д-р Веселина Шишкова, лекар Спешна медицина и директор на Центъра за спешна медицинска помощ в град Трън и д-р Елза Драгомирова, директор на Областна дирекции по безопасност на храните-Перник.  Те подчертаха, че програмата на ГЕРБ поставя акцент върху профилактиката и цели  бъде прецизиран т.нар. „основен пакет медицинска помощ“, да има ясни стимули за замяна на кешовите плащания с допълнително застраховане, което ще даде възможност за защита на пациента и за контрол на финансовия ресурс.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име