НАЧАЛО ГЕРБ ГЕРБ-Перник уважи 60-годишния юбилей на Двореца на културата

ГЕРБ-Перник уважи 60-годишния юбилей на Двореца на културата

263
0
СПОДЕЛИ

1-17035905_10208397160668213_321270491_oИзключително съм развълнуван от спектакъла, на който станах свидетел днес.  Още от дете съм играл по танцови състави и съм се занимавал с изкуство.  Днес аз отново се върнах към онези времена. Това сподели водачът на листата на ПП ГЕРБ-Перник Красимир Велчев на 60-годишния юбилей на емблематичната сграда в града – Двореца на културата. Той подчерта, че държавата трябва да даде приоритетно финансова подкрепа за опазване на културното ни наследство  и да окаже съдействие за съхраняване на българските традиции и култура.

Официални гости на събитието бяха и другите кандидати за народни представители от политическата сила – Ирена Соколова, Любка Димитрова, д-р Александров, д-р Веселина Шишкова, Денислав Захариев, д-р Елза Драгомирова и Румяна Гьорева.

В емоционално слово кметът на Община Перник Вяра Церовска заяви, че в този дом мнозина перничани за първи път са получили вълнение при срещата с театъра, с народното творчество, с балета,  музиката и библиотеката.

„Оттук професионалния си път са започнали много големи български творци, които и до днес се връщат, за да обогатят своя дом, домът на духовността в Перник“, каза още градоначалникът.

Дворецът на културата е една от емблемите на Перник, с която се идентифицира градът ни и която се превърна в духовното сърце на Перник. Юбилейният концерт предложи истинска наслада на перничани с жанровото си многообразие в изпълнение на няколкото си оркестъра, хор, ансамбъл и школи.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име