НАЧАЛО ГЕРБ Кандидатите за народни представители от ГЕРБ-Перник поздравиха перничани за Тодоровден

Кандидатите за народни представители от ГЕРБ-Перник поздравиха перничани за Тодоровден

229
0
СПОДЕЛИ

17038790_683444201828537_7302204554401446768_o (1)С традиционните за Тодоровден кушии в чест на конете, в кв. „Калкас“ беше отбелязан един от първите пролетни празници в народния календар. Сред официалните гости на празника бяха кметът на Община Перник Вяра Церовска, водачът на листата на ПП ГЕРБ-Перник Красимир Велчев и кандидатите за народни представители Ирена Соколова, д-р Александър Александров, Денислав Захариев, д-р Елза Драгомирова и Румяна Гьорева.
Те отправиха своите пожелания към гостите на празника за здраве, късмет, усмивки и пролетно настроение.
„Пожелавам Ви да бъдете здрави, много усмихнати и да се насладим на едни страхотни състезания. Нека най-добрите победят!”, заяви зам.-кмета на Община Перник и кандидат за народен представител Денислав Захариев.
И тазгодишната традиционна кушия в местността „Под дигата“ бе атрактивна както винаги и събра многобройна публика. По традиция празникът започна с водосвет за здраве и благоденствие. Атрактивни надбягвания и много изненади предложиха на зрителите организаторите на събитието от Клуб по конен спорт „Давид”. Според народните обичаи Тодоровден се празнува главно за здраве на конете, затова се нарича още Конски Великден. Конните надбягвания са неизменна част от празника, като в тях участват както професионалисти, така и любители на конния спорт.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име