НАЧАЛО ГЕРБ Кандидатите за народни представотели от ПП ГЕРБ-Перник се срещнаха с жители на...

Кандидатите за народни представотели от ПП ГЕРБ-Перник се срещнаха с жители на селата Радуй и Вискяр

239
0
СПОДЕЛИ

DSC_0579Образованието е първи национален и стратегически приоритет в управленската програма на политическа партия ГЕРБ.  Това заяви втората в листата с кандидати за народни представители  от ПП  ГЕРБ-Перник Ирена Соколова в разговор с жители на селата Радуй и Вискяр. Тя обясни, че задача на ГЕРБ е да заздрави връзката между образованието, професионалната кариера, личностно развитие и доходите.

„Работещата икономика и високите доходи са тясно обвързани с качественото образование. Необходимо е да обвързване на социалните помощи и добавки с ходене на училище. Семействата, чиито деца не тръгнат на училище още от предучилищна възраст, няма да вземат социални помощи“, заяви Соколова.

Здравеопазването е вторият акцент в предизборната програма на политическата сила. В програмата на ГЕРБ са набелязани редица мерки за решаване на най-големите проблеми.

„Изключително важно за нас е изграждането на интегрираната информационна здравна система чрез въвеждане на електронна здравна карта, електронно досие и рецепта. Това ще може да даде пълна и точна информация за движението на пациентите във всеки един момент в болничните заведения“, сподели д-р Александър Александров, кандидат за народен представител от ПП ГЕРБ.  Той подчерта, че по този начин ще се повиши контролът и ще се даде информация за нужните средства за здравеопазване.

На срещите присъстваха още кандидатите за народни представители  Любка Димитрова, Денислав Захариев и Румяна Гьорева.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име