НАЧАЛО ГЕРБ Кандидатите за народни представители от ПП ГЕРБ-Перник разговаряха с представители на пенсионерския...

Кандидатите за народни представители от ПП ГЕРБ-Перник разговаряха с представители на пенсионерския клуб в кв. „Църква“

190
0
СПОДЕЛИ

0-17016307_10208469519717144_819496606_oЗа мен най-важното нещо е да бъдеш честен с хората, защото идва момент, когато пак ще трябва да ги погледнеш в очите. Това заяви водачът на листата на ПП ГЕРБ в 14-ти многомандатен избирателен район Красимир Велчев на среща с представители на пенсионерския клуб в кв. „Църква“. Той категорично заяви, че ангажиментите, които партията поставя в предизборната си програма са реалистични. Направени са сметки и те могат да бъдат изпълнени.

С това, което предвиждаме в икономиката, надграждайки направеното от правителството на Бойко Борисов, БВП ще достигне 120 милиона лева за четири години, което ще позволи 600 лева минимална работна заплата и 300 лева минимална пенсия“, заяви Велчев. Той подчерта, че  ще гарантира стабилност на пенсионната система, чрез поетапно увеличаване на пенсиите.

Водачът на листата на ГЕРБ сподели, че читалищната дейност играе основополагаща роля във възпитанието на младите хора и пое ангажимент да работи за увеличаване средствата, насочени към модернизиране на мрежата от културни институти, читалища и библиотеки в страната.

Втората в листата на политическа партия ГЕРБ в област Перник Ирена Соколова обясни, че образованието и науката са първи национален приоритет в предизборната програма на партията.

„Нашата основна цел е формиране на грамотност на учениците чрез качествено образование и подкрепа за децата. Струва си да помогнем на сегашното поколение, да бъде и грамотно, но и да притежава умения“, заяви Ирена Соколова. Тя подчерта, че децата притежават академични знания, но липсва умение.

„Насочваме средства за развиването на уменията които гарантират успешна личностна и професионална реализация: решаване на проблеми в екип, иновативно мислене, творчество, анализиране и вземане на решения“, каза още Соколова.

Приоритетите на партията в сектор „Здравеопазване“ представи кандидатът за народен представител д-р Александър Александров. Той изтъкна сред приоритетите на ГЕРБ необходимостта от реформиране на здравеопазването и прекратяване на злоупотребите с ТЕЛК-ове и социални помощи.

„В управленската програма на политическа партия ГЕРБ предвиждаме редица мерки, които ще облекчат пациентите. Предлагаме създаване на интегрирана национална здравна информационна система, която ще допринесе за по-ефективно и достъпно здравеопазване, за по-голяма прозрачност и по-добър контрол в сектора“, заяви д-р Александров и допълни, че при наличие на такава система пръстовите отпечатъци ще отпаднат.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име