НАЧАЛО ГЕРБ Красимир Велчев: Няма икономически растеж без образовани и квалифицирани хора

Красимир Велчев: Няма икономически растеж без образовани и квалифицирани хора

494
0
СПОДЕЛИ

DSC_5301_Easy-Resize.comПриятелски и откровен разговор  с учители от  учебни заведения, свързан с проблемите и потребностите в сектор „Образование“, проведоха кандидатите за народни представители от политическа партия ГЕРБ в кметство „Изток“.

„Образованието е национален приоритет в предизборната програма на политическа партия ГЕРБ. Без помощта на учителите обаче,  така нужната ни реформа няма как да се случи“, сподели водачът на листата на ПП ГЕРБ-Перник Красимир Велчев. Той обясни, че е необходимо учителите да усещат увереност, че държавата стои плътно зад тях.

„Няма икономически растеж без образовани и квалифицирани хора.  Същевременно  това е и гаранцията за високи доходи“, заяви водачът на ГЕРБ и подчерта, че управленската програма на политическата сила предвижда 100-процентово увеличение на заплатите на учителите.

Втората в листата и национален лидер на Жени ГЕРБ Ирена Соколова заяви категорично, че качественото образование и подготовката на квалифицирани кадри се постига с взаимна ангажираност, взаимна работа и подкрепа между родители, учители, бизнес и социалната общност, в която живеем.

„Политическата среда подготвя условията за спокойно и комфортно преподаване в училище и за свързване на различните социални партньори в процеса на обучение, така че децата ни да се ходят със желание на училище и да се чувстват защитени

Целта на новия закон за предучилищното и училищното възпитание е да научим децата си да общуват“, заяви още Соколова. Тя обясни, че изпълнението неговите разпоредби зависи от това в каква степен обществото е узряло за тази промяна.

Основните приоритети от предизборната програма в сектора очерта Румяна Гьорева, експерт в сектор „Образование“ и дългогодишен педагог. Тя обясни, че партия ГЕРБ поставя акцент върху преодоляването на неграмотността, увеличаването на инвестициите в мотивацията и квалификацията на учителите и развитието на професионалното дуално образование в тясна връзка с бизнеса.

„Нашата политическа програма поставя  в центъра и учителите, и учениците.  Ще работим за това в образователната система да влязат мотивирани учители, които да предават на учениците  и знания и умения “, заяви осмата в листата на ПП ГЕРБ.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име