НАЧАЛО ГЕРБ Красимир Велчев: Намаляването на административната тежест е част от ангажимента ни в...

Красимир Велчев: Намаляването на административната тежест е част от ангажимента ни в подкрепа на бизнеса и гражданите

172
0
СПОДЕЛИ

DSC_5689Намаляването на административната тежест е част от ангажимента ни в подкрепа на бизнеса и гражданите. Това заяви водачът на листата на ПП ГЕРБ-Перник на кръгла маса с представители на бизнеса и индустрията в Радомир. Той поясни, че целта е по служебен ред да се изискват необходимите документи и да отпадне непрекъснатото обикаляне от гише на гише. Красимир Велчев обясни, че важен акцент в програмата на ГЕРБ е поставен върху професионалното дуално образование.
„Бизнесът страда от липса на квалифицирани кадри. Основното предимство на професионалното образование е възможността му да създава пряка връзка между младежите и пазара на труда“, заяви Красимир Велчев. Той подчерта, че дуалната система на обучение гарантира ниски нива на младежка безработица, но най-вече по този начин бизнесът моделира кадрите, от които се нуждае.
Кандидатът за народен представител и зам.-кмет на Община Радомир Любка Димитрова отбеляза, че Техническата гимназия в Община Радомир вече постави началото на дуалното обучение. Тя беше категорична, че това е една от стъпките, които водят към напредък в производствения сектор.
Кметът на Община Радомир и Общински координатор на ПП ГЕРБ Пламен Алексиев сподели реализираните идеи в сферата на бизнеса и представи бъдещи такива. В последвалата дискусия бяха обсъдени проблемите и предизвикателствата пред малкия и средния бизнес в общината.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име