НАЧАЛО ГЕРБ Кметът на Перник Вяра Церовска поздрави участниците в проект...

Кметът на Перник Вяра Церовска поздрави участниците в проект „Предприемачи на бъдещето“

209
0
СПОДЕЛИ

18077330_710637972442493_3556532788373232395_o (1)Три пернишки училища са победители в регионалното състезание на учебни компании, което се проведе в града. В него участие взеха представители на 23 учебни заведения от страната. Учениците бяха поздравени за отличното си представяне в надпреварата от кмета на общината д-р Вяра Церовска.
„Щастлива съм от факта, че виждам толкова млади и креативни хора в залата. Поздравявам ви, че в днешния регионален панаир, вие демонстрирахте своите умения и иновативни подходи за справяне с предизвикателствата да се управлява една учебна компания, като съумяхте успешно да защитите необходимостта от своите продукти”, заяви градоначалникът. Тя посочи, че във всяка една надпревара има победители и победени, но е важно да се играе честно и по правилата.
„Състезания като днешното са изключително ценни, защото те развиват вашата креативност и предприемачески дух, а конкурентната среда е тази, която ражда успеха. Продължавайте да работите всеотдайно и упорито в преследване на целите и мечтите си“, допълни пред участниците д-р Церовска.
Емоционалното преживяване на участниците в Перник породи идеята община Перник да бъде домакин на Фестивал за предприемачи. Идеята беше провокирана и от успеха на мащабния Международен фестивал на маскарадните игри „Сурва“. Предложението беше прието с отворени обятия от кмета, която обеща да подкрепи младите хора в начинанието.
В края на състезателния ден бяха раздадени наградите на десетте училища победители, които ще вземат участие в националното състезание във Варна през юни. Сред тях са и възпитаниците на ПМГ „Христо Смирненски“, ГПЧЕ „Симеон Радев“ и ПГОТ „Свети Иван Рилски“.
Регионалният панаир е част от проект „Предприемачи на бъдещето“, който се провежда в сътрудничество на Джуниър Ачийвмънт България и Владимир Уручев, член на Европейския парламент от групата на ПП ЕРГБ/Европейската народна партия (ЕНП).

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име