НАЧАЛО ГЕРБ Перник отбеляза най-големия български пролетен празник-Гергьовден

Перник отбеляза най-големия български пролетен празник-Гергьовден

214
0
СПОДЕЛИ

18238925_715437101962580_5784435311410756136_oС шумни празненства и веселие беше отбелязан в пернишко най-големият български пролетен празник-Гергьовден.

За 35-та поредна година  в с. Богданов дол  се проведе събор по случай деня на овчаря. По стара традиция в този ден местните стопани извеждат своите стада и пресъздават обичая „Премуз”. В своеобразната надпревара за това кой ще издои най-голямо количество  мляко от своите овце, сили премериха трима стопани от селото.

В двора на местното училище любителите на кинологията пък имаха възможността да се насладят на огромните и красиви средноазиатски овчарки.

Съборът в Богданов дол в деня на Св. Георги Победоносец е най-големият в общината. Както всяка година, автентична народна атмосфера изпълни центъра на селото, а празникът събра много жители и гости. Сред тях бяха кметът на Община Перник и областен координатор на местната структура на ПП ГЕРБ Вяра Церовска, народният представител д-р Александър Александров, заместник-кмета Севделина Ковачева и Йордан Павлов и кмета на „Изток“ Емил Костадинов.

С тържествена литургия жителите на кв. „Бела вода“ посрещнаха храмовия празник на местния храм „Св. Георги“. За здраве и благополучие бяха осветени и раздадени  традиционни български питки и агнешки курбан,  приготвени от сръчните ръце на местни кулинарни майсторки.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име