НАЧАЛО ГЕРБ Денят на Европа – 9 май беше тържествено отбелязан с празничен хепънинг

Денят на Европа – 9 май беше тържествено отбелязан с празничен хепънинг

301
0
СПОДЕЛИ

Денят на Европа – 9 май беше тържествено отбелязан с празничен хепънинг пред Двореца на културата в Перник. Организатор на събитието беше екипът на Областния информационен център – Перник със съдействието на Община Перник.

За жителите и гостите на областния град беше подготвена богата празнична програма. За доброто настроение на перничани се погрижиха млади пернишки таланти. Оформени бяха и щандове, на които младите хора показаха креативност в изработването на разнообразни сувенири. Всички заинтересовани граждани и организации получиха информация относно европейските фондове, възможностите за финансиране на проектни идеи и политиката на сближаване на Европейския съюз.


Поздрав по повод Деня на Европа отправи кметът Вяра Церовска.
„ В този ден се поставя началото на обединение на държавите в Европа и поддържането на мирни отношения на Стария континент. Днес стремежът на Обединена Европа е постигане на интелигентен, устойчив и приобщаващ растеж, икономическо, социално и териториално сближаване на страните-членки от Общността. Девети май е още по актуален, защото съвпада с периода в които България се подготвя да председателства Европейския парламент през 2018 г. Това е изключително голяма отговорност и позиция, която ни дава възможност докажем, че сме равностоен и уважаван член на Обединена Европа“, каза градоначалникът.


Празникът беше уважен от евродепутатът от групата на ГЕРБ/ЕНП Владимир Уручев,зам.-кметовете на Община Перник Севделина Ковачева и Денислав Захариев, кметът на „Изток“ Емил Костадинов и секретарят Радослава Манова.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име