НАЧАЛО ГЕРБ Поздравителен адрес от народния представител д-р Александър Александров

Поздравителен адрес от народния представител д-р Александър Александров

288
0
СПОДЕЛИ

12316163_444675089057179_1579099725585310640_nСкъпи съграждани,
За мен е чест и удоволствие да ви поздравя по повод Деня на Обединена Европа и Ден на победата над фашизма във Втората световна война.
Девети май е дата, обединяваща в сърцата на хората, две от най-паметните и знаменателни събития в новата европейска история. Тя е символ на стремежа към мир, стабилност и просперитет. Символ на единство, градено дълго и преминало през много трудности и изпитания.
След Втората световна война Европа е изпепелена. Унищожена е нейната икономика и инфраструктура. Разрушена е вярата на хората в бъдещето.
На този ден, преди 67 години, френският външен министър Робер Шуман вдъхновява европейските страни да направят „първа стъпка към европейска федерация“, обединявайки производството си на въглища и стомана. „Декларацията на Шуман“ е основополагаща на днешна Обединена Европа, изградена въз основата на споделени ценности и общи интереси.
За европейското семейство, в което днес България заема своето достойно място, това е ден на победата на демокрацията, на възстановяването и на развитието на Стария континент.
Отговорност на всеки един от нас е да продължаваме да отстояваме европейските ценности и да градим нашия общ европейски дом на базата на интеграция, толерантност, диалог и солидарност.
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

Д-р Александър Александров
Народен представител в 44-то Народно събрание на Р. България

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име