НАЧАЛО ГЕРБ Кметът на Перник Вяра Церовска участва в 37-та Конвенция на ФЕКГ в...

Кметът на Перник Вяра Церовска участва в 37-та Конвенция на ФЕКГ в Малта.

608
0
СПОДЕЛИ

Кметът на Община Перник Вяра Церовска, зам.-кметовете Владислав Караилиев и Йордан Павлов, както и секретарят Радослава Манова участват в 37-та Конвенция на Федерацията на Европейските карнавални градове (ФЕКГ) в Малта. Те бяха приети от Председателя на Парламента и кмета на столицата Валета. Пернишката делегация запозна в детайли домакините на форума с организацията на Международния фестивал на маскарадните игри „Сурва“. Те взеха участие и в Общото събрание на Конвенцията, на което бяха презентирани следващите домакини през 2018 година, които ще бъдат от град Шабац, Сърбия.
Кметът на Перник Вяра Церовска проведе няколко работни срещи с представители на градове от Белгия, Холандия, Хърватия, Франция и Германия, на които бяха обменени добри практики и бяха обсъдени възможности за съвместни проекти в различни области.
В мащабното събитие участват повече от 140 делегати от различни европейски градове, членове на ФЕКГ, както и от САЩ и Азия. В рамките на посещението ще се проведе и Парад на знамената и запознаване с културно-историческите забележителности на островната страна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име