НАЧАЛО ГЕРБ ПП ГЕРБ-Перник се включи в тържественото отбелязване на Деня на българската просвета...

ПП ГЕРБ-Перник се включи в тържественото отбелязване на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост

484
0
СПОДЕЛИ

За втора поредна година Перник празнува Деня на славянската писменост и култура с парад на книгата, в който се включиха 23 представителни блока на ученици от всички училища, намиращи се на територията на Общината.
Шествието се предвождаше от мажоретния състав на VІ СУ „Св.Св. Кирил и Методий”. След него бяха официалните лица, начело на които беше кметът на община Перник Вяра Церовска и нейният екип, народният представител д-р Александър Александров, председателят на Жени ГЕРБ и общински ръководител на местната структура на партията Ирена Соколова, зам.-председателят на ОбС Румяна Гьорева и общински съветници.
Официалните лица присъстваха на издигането на националния флаг на площад „Кракра”. След това пред погледите на многобройната публика бе извършено щафетното предаване на символното „Знаме на знанието“ от представителите на Випуск 2017 на Випуск 2018.
„Денят на Светите братя Кирил и Методий е най-яркото свидетелство за жаждата на българина за просвета и наука, непреходен символ на националното ни достойнство, традиции, гордост и духовност. Празникът, който винаги ще ни връща при първата ни прочетена книга, при първата ни написана дума“, с тези думи се обърна към перничани кметът Вяра Церовска.
„Днес, повече от всеки друг ден, искам да благодаря на българските учители и просветители. На хората посветили живота си на мисията да проправят път и да откриват нови хоризонти пред бъдещите поколения, изграждайки ги като личности!
А Вие, ученици, уважавайте своите учители и ценете българския език. Вие сте силата, енергията и надеждата за успеха и бъдещето на България. Пожелавам Ви смели мечти, да бъдете уверени в способностите си и готови да приемате предизвикателствата на времето.“, заяви още в поздравителното си слово кметът Вяра Церовска.
След дефилето започна празничен концерт, в който участваха художествени колективи от Обединения детски комплекс и изпълнители от пернишките училища, победители в конкурса „Талантите на Перник”.

По-късно нa cpeщa-ĸoĸтeйл в Двopeцa нa ĸyлтypaтa бяха oтличeни дeйци нa oбpaзoвaниeтo, ĸyлтypaтa и жypнaлиcтиĸaтa. Наградите връчи лично кметът Вяра Церовска.

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име