НАЧАЛО ГЕРБ Кметът на Перник Вяра Церовска уважи празника на с. Рударци

Кметът на Перник Вяра Церовска уважи празника на с. Рударци

830
0
СПОДЕЛИ

В последната неделя от месец май своя празник по традиция отбелязва село Рударци. И тази година стотици жители и гости се събраха заедно на народно веселие в центъра на красивото пернишко село, разположено на югозападния склон на Витоша.

Официални гости на празника бяха кметът на Община Перник Вяра Церовска, зам.-кметовете Владислав Караилиев и Севделина Ковачева, зам.-председателят на Общински съвет-Перник Румяна Гьорева  и кметове на населени места от ПП ГЕРБ.

Тържеството беше открито с приветствено слово от кмета на населеното място Богдан Богданов.

„Искрено съм щастлив, че  днешният празничен събра толкова много хора. Пожелавам ви един прекрасен празник“, сподели кметът на Рударци, като пожела на всички гости здраве и късмет, и да продължават да се грижат за българските обичаи и да ги предават напред. Той  изрази своята благодарност към Община Перник и кмета Вяра Церовска за подкрепата и помощта, която получава за развитието селото.

Празничната вечер продължи с богата фолклорна програма с участието на самодейците от НЧ „Васил Левски“- с. Рударци и гостуващи фолклорни състави.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име