НАЧАЛО ГЕРБ Общинският съветник от ГЕРБ-Перник Румяна Гьорева проведе приемен ден с граждани

Общинският съветник от ГЕРБ-Перник Румяна Гьорева проведе приемен ден с граждани

907
0
СПОДЕЛИ

Представители на Защитеното жилище за лица с умствена изостаналост потърсиха съдействие от зам.-председателя на Общински съвет-Перник Румяна Гьорева, ако може да им бъде увеличен бюджета на социалната институция. Те споделиха, че планираните средства за тази година са крайно недостатъчни за обезпечаване на техните нужди. Предоставеният                                                        финансов ресурс, който е подпомогнат от представители на местния бизне, не покрива здравното осигуряване на обитаващите центъра. Сумата покрива само елементарни нужди за закупуването на храна  и подсигуряването на отопление през зимния сезон.

Зам.-председателят на ОбС Румяна Гьорева обясни, че стандартът за социалната услуга е нисък, а капацитетът е изпълнен. Принудени са да правят компромис с щатните бройки на персонала. Тя пое ангажимент  да запознае със случая компетентните институции, от които да търси съдействие за разрешаване на проблема. Румяна Гьорева се надява, че може да се намери финансов ресурс чрез пренасочване на средства от други социални домове, които не изпълняват до край капацитета си.

В рамките на приемния ден бяха представени още проблеми, свързани с инфраструктурата и нерегламентирано паркиране в Перник.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име