НАЧАЛО ГЕРБ Кметът Вяра Церовска направи първа копка по проект „Подобряване на градската среда...

Кметът Вяра Церовска направи първа копка по проект „Подобряване на градската среда в град Перник“

489
0
СПОДЕЛИ
Кметът на Община Перник Вяра Церовска и зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова направиха първа копка по мащабния проект „Подобряване на градската среда в град Перник“ чрез изпълнение на обекти: 1. Благоистрояване на кв. "Тева", 2. Парк на предизвикателствата в местност "Войниковец", 3. Мост над река "Струма" при ул. "Струма".
Проектът предвижда интервенции върху 3 обекти, свързани с възстановяване и облагородяване на градски ареал, както и създаване на условия за активен отдих на перничани и гостите на града.
Със символичната първа копка бяха стартирани строително-монтажните дейности на два от обектите, а именно „Парк на предизвикателствата в местността Войниковец", който включва изграждането и обособяването на сцена за културни изяви,  алеи и различни атракциони за деца от различни възрастови групи и места за отдих, като е пригоден за достъпна среда за хора с увреждания, както и обект „Благоустрояване на квартал Тева“, предвиждащ изграждане на алеи, озеленяване, изграждане на беседки, монтиране на паркова мебел, тенис маси, площадка за стрийт фитнес, детски площадки, паркинг и т.н.
Преди извършването на ритуала беше дадена и Начална пресконференция по проекта.
Официални гости на събитието бяха зам.-председателят на Парламентарната група на ПП ГЕРБ Красимир Велчев и народният представител от политическата сила д-р Александър Александров.
Проектът се финансира по ОП „Региони в растеж“ 2014-2020, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейски фонд за Регионално развитие. Перник е първият от 39 града, който започна  реално строителство по приоритетната ос.
Общата стойност на безвъзмездната финансова помощ е в размер на 3 921 125.03 лв. И 16 849.39 лв. собствен принос на Община Перник.
Главната цел на проекта е подобряване на физическата и жизнената среда в град Перник, като като се осигури устойчива и екологична градска среда, с по-високо качество за живот и нови възможности за икономическо и социално развитие.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име