НАЧАЛО ГЕРБ Кметът на Перник Вяра Церовска и народният представител Красимир Велчев в...

Кметът на Перник Вяра Церовска и народният представител Красимир Велчев в час по родолюбие, посветен на 180-та годишнина от рождението на Васил Левски

796
0
СПОДЕЛИ

Открит урок по родолюбие, посветен на Апостола на свободата, събра два седми и един пети клас от ОУ „Св. Иван Рилски“-гр. Перник. В часа на младите потриоти присъстваха кметът Вяра Церовска, зам.-председателят на Парламентарната група на ПП ГЕРБ в 44-то НС и член на парламентарната комисия по културата и медиите Красимир Велчев, националният лидер на Жени ГЕРБ и общински ръководител на местната структура на политическата сила Ирена Соколова и зам.-кметът по култура Севделина Ковачева. Всички те споделиха различни митове и предания за живота и делото на Васил Левски.

В обръщението си към учениците, посветено на 180-та годишнина от рождението на Апостола, градоначалникът не скри гордостта си с факта, че Община Перник има заслуга за издаването на едно уникално произведение „Васил Левски в изкуството“, което се появява за първи път в България. Перник е сред петте градове, спечелили финансиране от Министерството на културата за честванията на 180–та годишнина от рождението на Апостола на свободата.

Кметът разказа пред учениците за появата на Левски в пернишкия край.

„По време на обиколката си из България в организирането на тайни комитети, Апостола се появава и в Брезник. Той попада в къщата на моята прабаба и заявява, че ще се върне отново, за да направи таен революционен комитет. По-късно обаче той не се осъществява“, сподели Вяра Церовска.

Зам.-председателят на ПГ на ПП ГЕРБ Красимир Велчев с гордост заяви, че Левски е въплъщение на националния идеал и пример, който всеки българин носи в сърцето си.

„Той е символът на националната мобилизация и стремеж за постигането на една свещена кауза“, каза още Велчев и обясни, че с избирането си, народните представители полагат клетва да служат в името на народа, така както го е правил Апостола.

Ирена Соколва поздрави ръководството и учениците за включването им в тази инициатива, припомняща великите подвизи на Левски и неговите незабравими дела. Тя сподели с тях и спомени от своето детство, когато за първи път е чула за Левски.

Възпитаниците на учебното заведение получиха ценната книга албум „Васил Левски в изкуството . Тя беше връчена от кмета на директора на учебното заведение Васил Левски.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име