НАЧАЛО ГЕРБ Народните представители от ПП ГЕРБ се включиха в тържественото отбелязване на 180-та...

Народните представители от ПП ГЕРБ се включиха в тържественото отбелязване на 180-та годишнина от рождението на Васил Левски в Перник

451
0
СПОДЕЛИ

Перник отбеляза тържествено 180-та годишнина от рождението на Апостола на свободата Васил Левски. Градът се преклони пред паметта на Дякона, който е дал живота си за свободата на целия български народ.

Цветя пред бюст-паметника на Левски в Перник бяха поднесени от името на Политическа партия ГЕРБ, от кмета на Община Перник Вяра Церовска, народните представители Красимир Велчев и д-р Александър Александров, председателя на Жени ГЕРБ Ирена Соколова, кметът на Карлово Емил Кабаиванов, кметът на Ловеч Корнелия Маринова и кметът на „Изток“ инж. Емил Костадинов.
Тържетвената церемония е част от Деня на Левски, организиран от Община Перник.
Васил Левски е кулминацията на националните стремежи на българския народ през ХІХ век. Той остава завинаги в родната история като идеолог и организатор на българската национална революция. Велико негово дело е създаването на Вътрешната революционна организация. Легендата и историческата истина разказват как той преминава през всяко българско селище, увлича най-добрите българи след себе си и почти във всяко кътче създава революционен комитет. В съзнанието на българският народ името на Левски е синоним на политическия и нравствен идеал на българина. Животът и делото на Левски остават за бъдещите поколения като пример за всеотдайност и родолюбие.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име