НАЧАЛО ГЕРБ Народните представители Красимир Велчев и д-р Александър Александров почетоха Деня на Паисий...

Народните представители Красимир Велчев и д-р Александър Александров почетоха Деня на Паисий Хилендарски в Кралев дол

679
0
СПОДЕЛИ

Денят на Паисий Хилендарски събра десетки  жители на пернишкото село Кралев дол.  Празникът, който се състоя в местността “Калужерец“, на параклиса „Св. Преп. Паисий Хилендарски“ беше уважен от двамата народни представители от ПП ГЕРБ – Перник Красимир Велчев и д-р Александър Александров.

Местните с гордост заявяват, че Кралев дол е родното място на българския будител  и споделят, че той е  запалил факела на просвещението, на националното самосъзнание и самочувствие със своята „История славянобългарска“.

Паисий Хилендарски е сред онези обикновени и по своему необикновени българи – светци и мъченици, книжовници и бунтовници, създали духовния гръбнак на нашия народ в най-тежките години от неговото съществуване.

Сред гостите на празника бяха още секретарят на Общината  Радослава Манова, кметовете на кв.”Изток” и село Драгичево – Емил Костадинов и Виктор Викторов.Тук беше и основният виновник, който издирва и доказва,че родът на Паисий е от Кралев дол – писателят Цанко Живков.

Кметът на Кралев дол Пламен Георгиев не скри, че с този параклис всички местни дават заявка за истината за родното място на Паисий Хилендарски, която трябва да излезе скоро наяве. Цанко Живков за пореден път припомни важни исторически факти, че Паисий е родом от Кралев дол.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име