НАЧАЛО ГЕРБ Народните представители д-р Александър Александров и Красимир Велчев се срещнаха с жители...

Народните представители д-р Александър Александров и Красимир Велчев се срещнаха с жители на квартал „Рудничар”

376
0
СПОДЕЛИ

Народните представители от ПП ГЕРБ-Перник д-р Александър Александров и Красимир Велчев се срещнаха с жители на пернишкия квартал „Рудничар”. Те получиха писма с искане за приемане на тeĸcтoвe зa oбявявaнe нa нeзaĸoнния въглeдoбив зa пpecтъплeниe.

По време  на разговора д-р Александров обясни, че е запознат в детайли с проблема от времето, когато беше областен управител на Перник и още от встъпването си в длъжност като народен представител работи за неговото разрешаване.

„Веднага след като положих клетва като народен представител в Парламента проведох работна среща със зам.-министъра на енергетиката Жечо Станков, с когото обсъдихме проблема с незаконния добив на въглища в Перник и свлачищните процеси в пернишко, както и мерките, които трябва да бъдат предприети“, сподели народният представител. Той обясни, че днес в Народно събрание заедно със зам.-председателя на ПГ на ПП ГЕРБ Красимир Велчев са се срещнали с представители на инициативния комитет на протестиращите и са поели ангажимент да окажат съдействие за това проблемът да  бъде разрешен възможно най-скоро.

Двамата народни представители обясниха, че се подготвя законопроект, с който  нeзaĸoнният въглeдoбив да бъде обявен зa пpecтъплeниe и, че ще направят всичко по силите си текстът да бъде разгледан и гласуван поне на първо четене до началото на месец август.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име