НАЧАЛО ГЕРБ Народният представител д-р Александър Александров присъства на фолклорен празник в кв. Изток

Народният представител д-р Александър Александров присъства на фолклорен празник в кв. Изток

755
0
СПОДЕЛИ

Истинска феерия от звуци, багри и танци завладя Перник на Еньовден. За шести път  кметство „Изток“  е домакин на един уникален регионален фестивал на любителското творчество на възрастните хора от Югозападна България 2017г.

През целия ден на сцената в местността „Ладовица” над 270 певци, танцьори, оркестри, разказвачи представят богатото фолклорно наследство, което са съхранили. Проявата е свързана с Еньовденската обредност.

Сред официалните гости на празника бяха народният представител от ПП ГЕРБ д-р Александър Александров, зам.-кметовете на Община Перник Владислав Караилиев и Йордан Павлов, лидерът на Жени ГЕРБ и общински ръководител на местната структура на партията Ирена Соколова, секретарят на Общината Радослава Манова, общински съветници, кметове и представители на младежката структура на политическата сила.

Събитието беше открито от кмета на „Изток“ Емил Костадинов, който отправи приветствие към събралите се десетки гости.

„На този прекрасен християнски празник от сърце ви желая  да бъдете здрави, все така неуморни и винаги млади по дух“, заяви инж. Костадинов.  Той поздрави участниците за нестихващия ентусиазъм и неизчерпаемата енергия, с която правят празника още по-красив и ведър.

„Не спирайте да творите и да пренасяте тази великолепна емоция на публиката. На вас- зрителите, от сърце желая да продължавате да пазите традициите живи, така както нашите предци съхраниха за нас“, каза още Емил Костадинов.

Тазгодишния фестивал събра любители на българския фолклор от Перник, Търговище, Благоевград, София и Кюстендил, представители на народни читалища, пенсионерски клубове и сдружения и др. В конкурсната програма, участниците пресъздават песни, танци и обичаи, които най-добре изразяват история, бит и душевност от региона, който представляват.

За пръв път колоритната група на  Пенсионерски клуб „Капанка“ село Садина, Община Попово, Област Търговище.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име