НАЧАЛО ГЕРБ Пернишкият кв. „Църква” отбеляза Петровден

Пернишкият кв. „Църква” отбеляза Петровден

466
0
СПОДЕЛИ

Пернишкият кв. „Църква” отбеляза Петровден с много песни, танци и добро настроение. Вече дълги години наред църковният празник се отбелязва като ден на населеното място с традиционен събор.
Веселието в центъра на кметството започна в ранния следобед с изпълнения на самодейни колективи, които показаха богатството на фолклора със своя певчески и танцов талант. Сред тях бяха и европейските шампиони по автентичен фолклор с ръководител Олга Миленова.
Официални гости на празненството бяха кметът на Община Перник и областен координатор на местната структура на ПП ГЕРБ Вяра Церовска, народният представител д-р Александър Александров, председателят на Жени ГЕРБ Ирена Соколова, административният секретар на областната структура на партията Владислав Караилиев.
„Скъпи приятели, за мен е удоволствие да ви поздравя с хубавия празник. Сред безценните богатства на нашия край е негаснещата народна традиция, която жителите на „Църква“ носят в сърцата си и я предават от поколение на поколение“, сподели кметът на Перник в празнично приветствие към събралите се стотици жители и гости.
Поздрав отправи и народният представител д-р Александров, който пожела на перничани все така, с достойнство и мъдрост, да пазят традициите живи.
„От сърце ви поздравявам по случай традиционния празник на „Църква“ и ви пожелавам да бъдете преди всичко здрави, щастливи и благословени“, каза още д-р Александров.
За доброто настроение на всички присъстващи беше организирана музикална програма с участието на поп-фолк певицата Соня Немска и гласовитата и талантлива народна изпълнителка Ива Давидова.
По традиция програмата завърши с празнични илюминации, които озариха небето над Перник.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име