НАЧАЛО ГЕРБ ЖГЕРБ-Перник дари „шведска стена“ за нуждите на децата потребители на „Център за...

ЖГЕРБ-Перник дари „шведска стена“ за нуждите на децата потребители на „Център за услуги за ранно детско развитие“-гр. Перник

765
0
СПОДЕЛИ

Женската организация на ПП ГЕРБ-Перник проведе поредната си благотворителна инициатива, този път насочена към децата потребители на „Център за услуги за ранно детско развитие“ в пернишкия кв. „Тева“. Дамите от ГЕРБ направиха дарение на „шведска стена“, която ще послужи на децата за тяхното физическо развитие.

„Като жени и като майки, ние сме загрижени за децата и младежите от уязвимите групи и за нас е истинско щастие, че можем да бъдем от полза на тези деца, да ги зарадваме и да видим усмивките, изписани на техните лица. сподели д-р Елза Драгомирова, областен клубен ръководител на ЖГЕРБ-Перник и благодари за топлото посрещане, което им устроиха домакините.

„Това е нашето първо посещение в центъра и вярвам, че доброто сътрудничество тепърва предстои“, каза още д-р Драгомирова.

Специална благодарност към дамите изказа ръководителят на проект „Услуги за ранно детско развитие“ Александър Александров.

„Дареното съоръжение тип „шведска стена“ е от съществено значение за дейността на Центъра. Структурата на ЖГЕРБ – Перник винаги е изпълнявала своята мисия да оказва пълна подкрепа на хора в неравностойно положение. Вашите инициативи са пример за хуманност и отговорност към обществото и неведнъж сте доказвали, че сте хора с големи и добри сърца. Дейността ви на местно ниво може да служи единствено и само като блестящ пример за това, че с общи усилия и цели можем да създадем един по-добър свят, в който социалното неравенство ще бъде забравен фрагмент от историята“, сподели той и обясни, че шведската стена ще се използва в рамките на услугата „Ранна интервенция на уврежданията”.

Проектът „Услуги за ранно детско развитие“ създава и предоставя услуги за ранно детско развитие (ранна интервенция на уврежданията; индивидуална педагогическа подкрепа; предоставяне на психологическа подкрепа, семейно консултиране и подкрепа, индивидуална и групова работа с деца и родители; подкрепа за осигуряване на здравна детска консултация и дейности по превенция на заболяванията; допълнителна педагогическа подкрепа за повишаване на училищната готовност на децата за равен старт в училище) на деца до 7-годишна възраст от уязвими групи, вкл. деца с увреждания и семействата им и бъдещи родители, живеещи на територията на община Перник.

Проектът  е 100% безвъзмездна финансова помощ и се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014 – 2020, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име