НАЧАЛО ГЕРБ Общинският съвет в Перник прие информация за изпълнение на бюджета на общината

Общинският съвет в Перник прие информация за изпълнение на бюджета на общината

323
0
СПОДЕЛИ
Общинският съвет в Перник прие информация за изпълнение на бюджета на общината към 31.12.2016г.
„В бюджета на Община Перник са постъпили 38 162 209 лв. приходи през миналата година, от които 19 505 501 лв. - държавни и 18 656 708 лв. – общински“, посочи кметът Вяра Церовска.
В отговор на питане за изпълнението на предвидените в плана за финансово оздравяване  мерки и дейности на Община Перник  кметът обясни, че Общината отчита увеличаване на събираемостта на данъците като сумата за първото тримесечие на тази година е значително по-висока спрямо същия период предходната година. Тя подчерта, че от първи януари няма увеличение на данъците, а сумата от недобори намалява от 13 на 10 млн. лева.
 „По отношение на мерките, свързани с мобилния оператор Мтел и ЧЕЗ България,  които Общински съвет прие, предстои да бъдат подписани нови договори с по-добри условия“, каза още Вяра Церовска.
Пред журналисти кметът коментира, че Община Перник спечели окончателно дело за 4 милиона лв., загубено на предишна инстанция.
„Съдът отхвърли иска на „Лиел Констракшън“, решението не подлежи на обжалване и така задълженията на община Перник ще намалеят с 4 милиона лв. Фирмата беше завела дело за неустойки за  почистване на сметища и направени корекции, но в съда общината успя да защити своите интереси. Тези суми няма да тежат на бездруго изтънелия джоб на данъкоплатеца“, каза кметът Вяра Церовска.  Тя подчерта, че на първа инстанция общината  е спечелила и делото, заведено от Джи енд Джи Груп, като предмет на иска е построяването на паркинг на  т.нар. Руски пазар в града.
 „Искам да се разбере, че общината може да защити своите и на гражданите си интереси“, заяви градоначалникът.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име