НАЧАЛО ГЕРБ Кметът на пернишкия квартал „Изток“ Емил Костадинов поздрави перничани по случай най-светлия...

Кметът на пернишкия квартал „Изток“ Емил Костадинов поздрави перничани по случай най-светлия летен празник Успение Богородично

1015
0
СПОДЕЛИ

С тържествено богослужение и водосвет за здраве и благоденствие най-големият пернишки квартал „Изток“ отбеляза храмовия си празник. Най-светлият летен празник събра в двора на църквата „Успение богородично“ стотици жители и гости, дошли да почетат Успението на Божията майка.

Празничният ден по традиция започна с отслужване на тържествена Света литургия. За да запалят свещ и да се помолят за здраве, службата посетиха зам.-кметовете на Община Перник Севделина Ковачева и Денислав Захариев, кметът на населеното място инж. Емил Костадинов, зам. областният управител Иво Иванов, представители на дамската структура на ПП ГЕРБ-Перник.

По традиция беше осветен и раздаден курбан за благополучието на местните жители.

За доброто настроение на всички гости беше подготвена музикална програма с участието на пернишкия славей Ива Давидова.

Празнично приветствие към присъстващите отправи кметът на квартал „Изток“ инж. Емил Костадинов.

„Честит празник Света Богородица, един от най-светлите дни за всички християни. Нека Божията майка ни закриля и прави ни по-добри, за да бъдем изпълнени с повече човеколюбие“, заяви кметът на „Изток“ и пожела на всички жители и гости много здраве, радост и благополучие.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име