НАЧАЛО ГЕРБ Зам.-министър Таня Михайлова и народните представители от ГЕРБ-Перник присъстваха на първия...

Зам.-министър Таня Михайлова и народните представители от ГЕРБ-Перник присъстваха на първия учебен ден в пернишките училища

1361
0
СПОДЕЛИ

С много цветя, усмивки и празнично настроение бе преизпълнен първият учебен ден в пернишките училища.
По традиция новата учебна година в Перник беше официално открита молебен и водосвет за здраве и благополучие, отслужен в храм „Св. Иван Рилски“.
Тържественото откриване на учебната 2017-2018 година във всяко от училищата започна с издигане на националния флаг, химна и посрещането на училищното знаме.
Кметът на Община Перник Вяра Церовска с много вълнение и трепет даде старта на новата учебна година в Професионалната гимназия по икономика. На тържествената церемония присъства и зам.-министърът на образованието и науката Таня Михайлова.
„Първият учебен ден е невероятен миг от живота на всеки човек, който остава завинаги като топъл спомен. Наш приоритет както на местната, така и на централната власт, е да работите в добри условия , да учите, да споделяте радостите си, приоритетите си, професионалното си развитие в една по–добра среда. Доказателство за това са отпуснатите от Правителството 1 млн. лв. , за да може училището да има нов вид и по-подходяща учебна среда „, сподели кметът Вяра Церовска и пожела на добър час.
Поздрав към учителите отправи и зам.-министърът на образованието и науката Таня Михайлова. Тя призова всички ученици да не забравят, че от тях зависи да изградят една общност, а към учителите се обърна с думите: „Не е лесно да бъдеш учител във време, когато трябва да съхраним възрожденския дух“..
Кметът Вяра Церовска поздрави и възпитаниците на VI-то СУ „Св. Св. Кирил и Методий“. На тържествената церемония в най-старото пернишко училище присъстваха и народните представители от ПП ГЕРБ-Перник Красимир Велчев и д-р Александър Александров, зам.-кметът Севделина Ковачева и началникът РУО Ваня Коконова.
„Скъпи ученици, бъдете любознателни, не спирайте да трупате и усвоявате нови знания и да усъвършенствате своите умения, защото всяка малка крачка в познанието ще ви помогне да откриете неизмерими пътища в живота. Бъдете смели, отговорни и целеустремени, за да достигнете мечтите и стремежите си!“, с тези думи се обърна народният представител д-р Александров.
Кметът Вяра Церовска благодари на учениците и учителите и сподели, че Община Перник ще разчита и тази година на тяхното съдействие в подготовката на „Сурва“ и Великден. Тя подари на директора на учебното заведение Адриана Ольова ценната книга-албум за Васил Левски.
Много емоционално и вълнуващо беше приветствието на зам.-министъра Таня Михайлова, която през сълзи сподели спомените си за първия учебен ден в същото училище. Тя си припомни за миговете при първата среща с нейната учителка и пожела на всички здраве и упоритост.
„Образование е най-важният стратегически приоритет на правителството. Именно по този начин ще задържим младите хора в България“, заяви народният представител Красимир Велчев на тържественото откриване на новата учебна година в ГПЧЕ „Симеон Радев“ и отправи пожелание за една спорна и ползотворна учебна година.
Зам.-кметът Севделина Ковачева приветства учениците и учителите от името на кмета Вяра Церовска.
„Нека Новата учебна година бъде поредното творческо предизвикателство, за чието успешно преодоляване имате цялата подкрепа на местната власт“, посочи Ковачева.
Обиколката на кмета Вяра Церовска продължи в ПГТС „Арх. Йордан Миланов“, където се бяха събрали бъдещите строители на Перник. На празника в присъства и кметът на „Изток“ инж. Емил Костадинов.
„Щастлива съм да бъда тук в това обновено в последните години училище, модерно и съвременно, в което идвате със своите мечти. За вас правителството и тази година се погрижи специално, като отпуска още 700 хил. лева. Ще получите нова съвременна спортна площадка, ще бъдат довършени и строителни дейности в сградата. Вие заслужавате това внимание“, сподели с вълнение кметът Вяра Церовска.
Педагогическият екип и учениците на ОУ „Христо Ботев“ в град Батановци благодариха на градоначалника за оказаното съдействие при реализирането на проект „Обичам природата – и аз участвам“ и беше прерязана и лентата на новата „зелена стая“.
Първият училищен звънец удари и в Природо-математическата гимназия „Христо Смирненски”. Събитието беше уважено от народните представители от политическа пария ГЕРБ, зам.-кметът Денислав Захариев, председателя на Жени ГЕРБ Ирена Соколова. Зам.-кметът пожела „На добър час и прочете поздравителен адрес от кмета Вяра Церовска.
Новата учебна година за ХІ ОУ „Елин Пелин” беше специална за зам.-кмета Владислав Караилиев, чийто по-малък син днес за първи път прекрачи училищния праг. Той поздрави всички от името на кмета с новата учебна година и заяви, че това е денят, който поставя началото на следващото стъпало по стръмния път към върховете в науката и знанието. Но и ден на щастливите усмивки от срещата с любимите учители и съученици.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име