НАЧАЛО ГЕРБ Цветислава Цветкова, кандидат за кмет на Община Трън: Качественото образование е...

Цветислава Цветкова, кандидат за кмет на Община Трън: Качественото образование е наш стратегически национален и регионален приоритет

472
0
СПОДЕЛИ

Извеждането на образованието като стратегически национален и регионален приоритет е дълбоко осъзнат ангажимент, както на правителството, така и на Община Трън и той ползва пълната подкрепа на всички държавни и местни системи и структури. Това заяви кандидатът на ПП ГЕРБ за кмет на пограничната община Цветислава Цветкова в откровен разговор с педагогическия персонал на детска градина „Ален мак“ и СУ „Гео Милев“. Тя обясни, че са на лице всички перспективи важният приоритет да бъде реализиран в Трън, като бъде подкрепена съществуващата инфраструктурна база и направи лично дарение от канцеларски и дидактични материали за работа на децата.

„Обновяването на училищната база също е наш приоритет. В края на миналата седмица правителството осигури над половин милиард за саниране на училищни сгради и сгради на детски градини. На местно ниво предстои прилагане на мерки за енергийна ефективност в детската градина. Проектът е внесен за финансиране в Национален Доверителен Еко Фонд.  Очакваме съвсем скоро неговото одобрение. Той включва саниране на сградата и подмяна на котела, който в момента работи с дизелово гориво, с такъв на пелети с висок коефициент на ефективност, нисък разход на гориво и ниски емисии на замърсители в атмосферата. Дворът на детското заведение  вече е заравнен и са обособени алеи и площадки. На втори етап ще бъде оборудвано дворното пространство и ще бъдат обособени кътове за игра“, заяви Цветкова.

В рамките на разговора беше обсъдена възможността за кандидатстване с проект за модернизиране на материалната база  на СУ „Гео Милев“.

„Приключихме асфалтирането на дворното пространство и подмяната на маркировката. Обезопасихме двора, като беше поставена ограда“, подчерта кандидатът на ПП ГЕРБ. Тя категорично заяви, че като кмет ще работи за връщането на отпадналите ученици в училище.

„Няколко са факторите, които гарантират добро образование – равен достъп до образование на всички деца, инвестиции в учителите, учебно съдържание, което отговаря на изискванията на бизнеса и по-добра среда. По всички тези части ние сме разработили конкретни мерки, предвидени в нашата управленска програма“, заяви Цветкова и допълни, че Община Трън вече успешно работи съвместно с местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни, като само за тази година  обратно в училище бяха върнати 5 деца.

Кандидатът на политическа партия ГЕРБ участва в изборите за кмет на Община Трън под номер 1  в интегралната бюлетина.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име