НАЧАЛО ГЕРБ Представители на СГЕРБ-Перник взеха участие  в  седмия си университет

Представители на СГЕРБ-Перник взеха участие  в  седмия си университет

425
0
СПОДЕЛИ

Областният клубен ръководител на Старейшини ГЕРБ-Перник Искра Златанова  и представители на структурата в област Перник взеха участие  в  седмия университет на СГЕРБ. Тридневното обучение се провежда в морската ни столица Варна и е на тема „Национална сигурност – важен елемент от регионалната и европейската политика на Република България“.

Встъпителни речи произнесоха председателят на СГЕРБ и вицепрезидент на Европейския съюз на гражданите-сеньори към ЕНП Николай Андреев,  кметът на Варна и областен координатор на ГЕРБ Иван Портних и зам.-председателят на ГЕРБ и председател на Парламентарната група на партията Цветан Цветанов.

Първият панел на дискусията беше посветен на темата „Националната сигурност – неотменима част от управленската програма на ПП ГЕРБ“. Пред участниците  говориха председателят на Комисията по отбрана в Народното събрание Константин Попов и зам.-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов.

„Република България – активен участник и генератор на европейските политики в сферата на сигурността“ беше озаглавен вторият панел. Лектори в него бяха зам.-министърът на външните работи и председател на МГЕРБ Георг Георгиев и Димитър Лазаров  -председател на парламентарната Комисия за контрол над службите за сигурност.

В рамките на обучението на СГЕРБ беше разгледана и темата за съществените съставни части на националната сигурност. Лектори на форума бяха още министърът на енергетиката Теменужка Петкова, евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Владимир Уручев и председателят на Комисията по околна среда и водите в Народното събрание Ивелина Василева.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име