НАЧАЛО ГЕРБ Цветислава Цветкова към трънчани: Заедно трябва да надградим постигнатото в Община Трън

Цветислава Цветкова към трънчани: Заедно трябва да надградим постигнатото в Община Трън

811
0
СПОДЕЛИ

„Заедно трябва да надградим постигнатото и да направим Община Трън един район, в който да ни е приятно на всички. Хората трябва да се научат да не бъдат гласоподаватели, а избиратели, защото от тях зависи бъдещето“, с това послание се обръща към трънчани кандидатът за кмет от ПП ГЕРБ Цветислава Цветкова. Тя е позната на всички в региона, като отговорна и упорита, защото от шест години е зам.-кмет в общината. Участвала е в разработването на много проекти за развитието на Трън, работила е като управител на Центрове за настаняване от семеен тип и Център за социална рехабилитация и интеграция, които са създадени по нейно предложение. Цветислава Цветкова е заемала и поста директор на Дома за възрастни хора с физически увреждания в село Слишовци. Тя е била и началник отдел „Закрила на детето“ към дирекция „Социално подпомагане“ – Трън.
Жителите на общината я познават и като председател на местната структура на БЧК, председател на обществения съвет към СУ „Гео Милев“и член на училищното настоятелство в същото учебно заведение.
Цветислава Цветкова е родена на 10 август 1976 година. Завършила е висше-бакалавър по „Предучилищна педагогика“ в ЮЗУ „Неофит Рилски“, в момента следва магистратура по „Начално-училищна педагогика“. Омъжена е и има 16 годишен син.

Г-жо Цветкова, остават още няколко дни до големия избор за бъдещето на Трън. Как оценявате вашето представяне?

– Имам достатъчно натрупан опит и стаж, от дълги години работя в Община Трън и мога да да бъда полезна, в това което сме започнали през годините.

– Кое е първото нещо, което ще направите, ако седнете на горещия кметски стол?

– Първото нещо, което ще направя, е отново да обиколя населените места на територията на Община Трън , защото сега, в кампанията виждам, че има много нерешени въпроси. През тези две години, ако бъда избрана за кмет, ще обърна повече внимание на малките населени места, защото се оказва, че там проблемите са много и трябва да помислим върху инфраструктурата и водоснабдяването.

– Кои са основните Ви приоритети за развитието на образованието и културата в Община Трън?

– Направих няколко срещи с ръководствата на училището и детската градина. Има проблем със сградата на детското заведение ,но вече е изготвен проект към Националния доверителен Еко Фонд , отпуснати са средства и предстои саниране. Трябва да помислим и за проект, с който да обновим вътрешния дизайн – да се направи обзавеждане, за една по-уютна среда за децата, защото част от мебелите са доста стари. На училището сградата е санирана, но предстои подмяна на котела. Обсъдили сме го с директора на училището, така че имаме идея отоплението ще бъде на пелети, защото в момента е на нафта и излиза доста скъпо.И най-важното няма не обхванати деца в Общината. Всяка сутрин специално бусче ги извозва от селата.
Що се касае в областта на културата през последните години културният календар на общината непрекъснато се обогатява, организираме много празници и аз мисля да продължа тази традиция. Имаме фестивали, които се провеждат за седми и осми път. От две години възстановихме и фестивала в памет на Гюрга Пинджурова.

– Г-жо Цветкова, трънският край е много красив и не мога да не ви попитам дали имате готова стратегия за развитието на туризма?

– Разбира се, Трънско е уникално място. Ние имаме много голям ресурс от културни, исторически и археологически забележителности. Трябва да ги разработим , за да могат гостите на общината да се докоснат до тях и да отнесат хубави спомени. В момента е много лошо състояние на екопътеката, която започва от Ждрелото на река „Ерма“ и стига до Ждрелото на река Ябланица. По време на заеманата от мен позиция на временно изпълняващ длъжността кмет подготвихме реализацията на проект за реконструкция на съоръженията на екопътеката. Очаква се работата по ремонтните дейности да започне през пролетта на 2018 година. И това е само началото. Нашият край има огромен потенциал за развитие на туризъм и ще работя в тази насока. Нека заедно да надградим постигнатото и да запазим природата на трънския край! И тук искам да вмъкна, с успешно провелия се през месец юни референдум на територията на община Трън , местните жителите успяха да изразят пред всички насоката, в която желаят да се развива тяхната община и защитихме бъдещото природо съобразно развитие на родния ни край. Заявявам категорично, че както до сега, така и в бъдеще ще работя съобразно с волята на хората и залегналата стратегия за развитие.

– И в края на нашия разговор искам да ви попитам нещо лично, какво обичате да правите в свободното време?

– Моето хоби е да работя в градината, обичам цветята . Орхидеята ми е любимото цвете, даже има ми много в кабинета си .С голяма любов ги отглеждам и всеки, който ги види, казва – „При Цветето цъфтят цветя“. Обичам да ходя на екскурзии да бъда сред природата, особено там където не съм била да отида, така си почивам. Релаксирам и като шия гоблени и чета книги!

– Какво е твоето послание към избирателите, които ще пуснат своя вот тази неделя?

– Заедно трябва да надградим постигнатото и да направим Община Трън един район, в който да ни е приятно на всички. Хората трябва да се научат да не бъдат гласоподаватели, а избиратели, защото от тях зависи бъдещето!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име