НАЧАЛО ГЕРБ Уникална изложба живопис организираха националният лидер на ЖГЕРБ Ирена Соколова и дамската...

Уникална изложба живопис организираха националният лидер на ЖГЕРБ Ирена Соколова и дамската структура в Перник

636
0
СПОДЕЛИ

Уникална изложба живопис «Генезисът на един творец» от авторите Михаил Живков и Китан Китанов беше представена в галерия «Атриум» на Областна администрация Перник. Събитието се провежда под патронажа на областния управител и национален лидер на Жени ГЕРБ Ирена Соколова и се организира съвместно от дамската организация на политическата сила в Перник, Арт-група Китанова и АЛИЗ «Вяра, Надежда, Любов» – Перник. Изложбата е посветена на Международния ден на живописта – 18 октомври.
Екпозицията беше официално открита от Ирена Соколова.
„Щастлива съм, че Атриума на Областна администрация Перник се превърна любимо и колоритно място, за да покаже таланта и изкуството на даровити творци. Радвам се,че в града ни има таланти като Мишо. Изкуството през неговия поглед е изкушение за сетивата и разума ни и е провокацията за днешното събитие” сподели Соколова пред препълнената зала. Тя със задоволство заяви, че Жени ГЕРБ за пореден път застават зад социално значими, полезни и формиращи обществена култура каузи и хора с потенциал.
„Вие винаги успявате да напипате пулса на истинското, да откриете дълбокия смисъл в ежедневното и това, което може да ни направи по-добри и искрени”, допълни тя.
Автор на част от красивите творби е 25-годишният художник Михаил Живков. Мишо, както е познат сред своите приятели, е роден със Синдром на Даун. Той получи подарък поднесен лично от общинския ръководител на ЖГЕРБ-Перник Роза Стоилова, с пожелание за бъдещи успехи и творческо дръзновение.
Освен картините на Мишо, в изложбата намират място и авторските произведения на Китан Китанов. Той застава до младежа, за да покаже свои живописни творби по начин, който сближава творците.
Неговата съпруга Татяна Китанова, основен двигател на художествено ателие АЛИЗ, е приятел, ментор и дългогодишен ръководител на Мишо .
„Днес представяме 10 от картините на Мишо, резултат от дългия ни път един към друг, съпроводен с рисунки, направени през различните етапи от развитието му. Всичките му творби носят едно единствено заглавие „Мишо”, като него самия – единствен”, сподели Китанова. Тя допълни, че даровитият младеж прави своите картини, за да подари на хората истински свят, лишен от суета и предразсъдъци и не иска нищо в замяна.
„Такива са големите творци – щедри, благородни и всеопрощаващи – любящи”, завърши Китанова, като подчерта, че заслугата за днешното събитие се дължи на тези жени, които са отдадени на мисията да обичаш абсолютно безрезервно, на Жени ГЕРБ и техният лидер Ирена Соколова.
Събитието уважиха общински съветници от ПП ГЕРБ-Перник, директори на териториални структури, видни пернишки творци и много почитатели на изкуството.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име