НАЧАЛО ГЕРБ Областният координатор на ГЕРБ-Перник Вяра Церовска беше гост на празника на плодородието...

Областният координатор на ГЕРБ-Перник Вяра Церовска беше гост на празника на плодородието в Земен

412
0
СПОДЕЛИ

Празник на плодородието увенча есента в китното градче Земен. Слънчевият и почивен ноемврийски ден събра жители и гости на един запомнящ се, вълнуващ и богат празник.
Сред официалните гости на празника бяха областният координатор на ПП ГЕРБ и кмет на община Перник Вяра Церовска, кметът на Община Радомир Пламен Алексиев, председателят на Жени ГЕРБ-Радомир Любка Димитрова , общински съветници и представители на политическата сила.
Символично в деня, в който православната църква почита паметта св. Мина, беше извършено освещаването 15-метровия кръст господен, издигнат на панорамния завой по пътя към Земенския манастир, за да ознаменува християнската вяра и да закриля местните хора.
Това е поредната стъпка за Възраждане на културно историческото и религиозно наследство на Община Земен, обединил ресурсите и усилията на Община Земен, област Перник, Светия Синод и частни дарители.
Празникът продължи в дворното пространство на Земенския манастир „Свети Йоан Богослов“, където всички гости имаха възможността да се насладят и да опитат уникални произведения на изкуството и всевъзможни кулинарни вкусотии, създадени от всичко, което е родила нашата земя и приготвени от сръчните ръце на местните хора .

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име