НАЧАЛО ГЕРБ ГЕРБ-Перник почете паметта на жертвите в нелепия инцидент край с. Микре

ГЕРБ-Перник почете паметта на жертвите в нелепия инцидент край с. Микре

433
0
СПОДЕЛИ

Ден на траур! Знамената са свалени на половина. Перник потъна в скръб. Десетки перничани се събраха в централния градски храм „Св. Иван Рилски“, където беше отслужена литургия в памет на загиналите девет перничани в ужасяващ пътен инцидент край Ловеч в петък.
За да отдадат почит към жертвите, свещ запалиха кметът на Община Перник Вяра Церовска и нейният екип, народният представител от ПП ГЕРБ д-р Александър Александров, областният управител Ирена Соколова, представители на институции и граждани.
„От първия момент, в който научихме за тази трагедия, Община Перник се включи, и се стараем да помогнем. Лично отидох веднага в ловешката болница и заварих пострадалите преди да бъдат транспортирани. Говорих с тях и с част от близките. Помощ в размер на 325 лв. на човек ще получат близките на жертвите в нелепия инцидент. Разходите по погребенията на загиналите ще бъдат поети от Община Перник“, коментира кметът на Перник и отбеляза, че до края на деня през БЧК ще бъде открита банкова сметка, чрез която да бъдат набирани средства за лечение на пострадалите.
20 ноември е обявен и за ден на траур на територията на Община Перник.
При инцидента девет души загинаха, а други 18 бяха ранени при челен удар между пътнически микробус и товарен автомобил на пътя София – Варна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име