НАЧАЛО ГЕРБ Ирена Соколова и дами от ГЕРБ от 4 области с регионален форум...

Ирена Соколова и дами от ГЕРБ от 4 области с регионален форум за киберсигурността

660
0
СПОДЕЛИ

Регионален форум на тема „Дигитализация и киберсигурност“ събра дами от ГЕРБ от 4 области в Перник. Участие в срещата взеха над 100 представители на женската организация на политическата сила от областите Перник, София, Плевен и Кюстендил.
Събитието беше открито от председателя на Жени ГЕРБ Ирена Соколова. Тя подчерта, че смисълът на женската организация е да бъде вектор към всички останали хора, поставящ на дневен ред всички актуални теми, които касаят обществото.
„Темата за дигитализацията и киберсигурността е от изключително значение и ключов приоритет за страната ни по време на Българското председателство на Съвета на ЕС. Ние поставяме фокуса, не само върху дигиталната грамотност на децата, но наблягаме върху разбиранията и уменията за боравене с новите технологии и софтуер на родителите“, заяви Соколова. Председателят на Жени ГЕРБ обяви, че паралелно с информационната кампания на ГДБОП и ДАЗД, насочена към децата, в училищата в цялата страна ще бъдат провеждани и срещи с родители и настойници.
Соколова изрази благодарността си към на българския еврокомисар Мария Габриел, която въвежда с непоколебимост борбата с фалшивите новини. Тя припомни за стартиралите инициативи на българския комисар, отговарящ за цифровата икономика и общество Мария Габриел, #SaferInternet4EU за целия ЕС и призова дамите от ГЕРБ да се включат с нови инициативи.
Приветствие към гостите отправи и областният клубен ръководител на женската структура в Перник д-р Елза Драгомирова.
„Жени ГЕРБ са не просто част от политическа партия ГЕРБ. Ние сме основен двигател на нашата партия. С всички наши мероприяти, успяваме да усещаме пулса на времето и темите, които касаят нашето общество“, сподели д-р Елза Драгомирова.
Специални гости на събитието бяха народните представители от ПП ГЕРБ д-р Александър Александров и Ралица Добрева.
Лектори във форума бяха двама от най-компетентните специалисти по темата за киберсигурността и дигитализацията Явор Колев, началник на отдел „Трансгранична организирана престъпност” в ГДБОП и Албена Спасова, председател на Управителния съвет на Международната академия за обучение по киберпрестъпления. Те представиха обстойно темите за дигитална свързаност и сигурност, за изграждането на капацитет за формиране на кибер култура, медийна грамотност, критично мислене и цифрови умения и предизвикателства на аналоговото съществуване в мрежата.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име