НАЧАЛО ГЕРБ Дами от област Перник участват в шестата Политическа академия на Жени ГЕРБ

Дами от област Перник участват в шестата Политическа академия на Жени ГЕРБ

1254
0
СПОДЕЛИ

Областният клубен ръководител на Жени ГЕРБ-Перник д-р Елза Драгомирова  и представители на дамската структура в областта участват в шестата политическа академия на женската организация на най-голямата политическа сила в страната.  Инициатор и организатор на събитието е председателят на Жени ГЕРБ Ирена Соколова.

 

Форумът е посветен на „Политическата толерантност и консенсус в хода на Българското председателство на ЕС. Фалшивите новини и езикът на омразата – новият политически инструментариум”. Тридневната политическа  академия се провежда в град Вършец (област Монтана).

„Амбицията ни е след тази академия да излезем с готови заявки какви политики ще следваме в бъдеще“. Това заяви председателят на Жени ГЕРБ Ирена Соколова. Тя отбеляза, че няма структура на ЖГЕРБ в страната, която да не участва активно в политическия живот и изтъкна, че от 140-те дами на форума – 70% идват за първи път.

„Това е смисълът на всичко. Да надграждаме своя капацитет“, коментира тя.

Дамите от Перник бяха категорични, че академии като тази са изключително ценни, защото дават възможност за дефиниране на проблемите и посочване на пътя за решението им.

Участие във форума вземат още председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов, председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и народният представител от ГЕРБ-Монтана и областен координатор на партията Дилян Димитров.

„Като политици не трябва да допускаме разделение сред обществото, провокирано от нашето поведение. Заиграването със страховете, конфронтациите, личните нападки и махленските дебати нямат място в политиката. Споровете си струват, когато са за политики“. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов пред над 140 жени от цялата страна.

Гост-лектори на форума са представителят на Фондация „Конрад Аденауер” за България Торстен Гайслер, еврокомисарят по цифровата икономика и цифровото общество Мария Габриел, евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев, председателят на Комисията по външна политика Джема Грозданова, председателят на Комисията по околна среда и водите Ивелина Василева, министърът на вътрешните работа Валентин Радев, министърът на правосъдието Цецка Цачева, министърът на регионалното развитие и благоустройство Николай Нанков и енергийният министър Теменужка Петкова.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име