НАЧАЛО ГЕРБ Народните представители от ГЕРБ-Перник проведоха приемен ден с граждани

Народните представители от ГЕРБ-Перник проведоха приемен ден с граждани

356
0
СПОДЕЛИ

Относно възможността за осигуряване на ново помещение за нуждите на Съюза на инвалидите в Перник разговаряха народните представители от ГЕРБ-Перник д-р Александър Александров и Красимир Велчев  и председателя на местната организация на Съюза на инвалидите Анита Тараланска. От своя страна двамата депутати поеха ангажимент да обсъдят проблема с кмета Вяра Церовска.

Двамата представители на българския парламент обсъдиха с членове на Църковното настоятелство в град Батановция въпроси, свързани с изграждането на църквата „Св. Успение Богородично“. За целта Министерски съвет ще отпусне 14 хил. лв. Батановци е единственият град в България, в който липсва църковен храм.

„Правителството увеличи в пъти бюджета за вероизповедание“, сподели Красимир Велчев и обясни, че голяма част от средствата отиват за ремонт на вече съществуващи храмове и паметници на културата.

Директорът на ЦПЛР-Ученическо общежитие град Перник Любка Златкова дискутира с Красимир Велчев и д-р Александров възможностите за преместване на институцията в друга сграда.

Народните представители разговаряха с  граждани относно възможностите за законодателни промени, свързани с пенсионното осигуряване и въвеждане на частично пенсиониране за хора, на които не им достига трудов стаж.

Собственик на транспортна фирма изложи пред тях проблем, свързан с нелегален превоз на мигранти. От своя страна те дадоха предложение в тежкотоварните камиони да бъдат поставени камери или обемни датчици, които да подават сигнал, когато човек се качи в автомобил.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име