НАЧАЛО ГЕРБ Общинският съвет в Перник даде съглсието си за изграждане на Индустриална зона...

Общинският съвет в Перник даде съглсието си за изграждане на Индустриална зона в кв. „Караманица“

317
0
СПОДЕЛИ
Индустриална зона  ще бъде изградена кв. „Караманица“. Общинският съвет в Перник даде съгласието за реализиране на проекта, който ще се осъществи съвместно с Национална компания „Индустриални зони“ .
Законодателния орган в Перник даде положително становище за учредяването на безвъзмездно право на строеж на Българския футболен съюз за срок от 20 години за изграждане на комплекс за спортна дейност върху обект общинска собственост в местността „Ладовица“.
В отговор на питана на общински съветници кметът Вяра Церовска обясни, че след проведена среща с Министъра на културата Боил Банов, държавата е отпуснала 130 000 лева за ремонтни дейности на покрива на ГПЧЕ „Симеон Радев“. Градоначалникът подчерта още, че Министерството на регионалното развитие и благоустройството отпуска над 9,5 млн.лв. на община Перник чрез Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. за модернизация на градския транспорт. Управляващият орган на ОПРР одобри инвестиционната програма на общината по приоритетна ос 1 на програмата за „Интегриран градски транспорт на град Перник”. Стойността на безвъзмездната финансова помощ, която се предоставя от европейската програмата е 6 556 680,00 лв., а останалите 3 млн. са предоставени от бенефициенти.
Вяра Церовска отбеляза още, че промяната в облика на най-младия пернишки квартал „Тева “ продължава, като предстои да бъде направен ремонт на покрива на пенсионерския клуб. Само преди седмица кметът на Перник и зам.-министърът на регионалното развитие Деница Николова откриха готовия проект за благоустрояването на квартала, който вече разполага с три детски и спортни площадки и паркинг с 50 места.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име