НАЧАЛО ГЕРБ Кметът на Перник Вяра Церовска откри V-я Международен детско-юношески театрален фестивал „Арлекин“

Кметът на Перник Вяра Церовска откри V-я Международен детско-юношески театрален фестивал „Арлекин“

760
0
СПОДЕЛИ

От днес, в продължение на три дни, Перник за пети пореден път е дом на Международния детско-юношески театрален фестивал „Арлекин“. Веселото приключение за деца и подрастващи беше официално открито от кмета на Община Перник Вяра Церовска, под чийто патронаж се провежда фестивалът.
„Това е една прекрасна среща на младите и талантливи актьори на Перник, страната и чужбина. Добре дошли тук, на нашата сцена. Вижте колко усмивки, колко красота и настроение, могат да се видят тук в следващите три дни“, сподели с усмивка градоначалникът и призова перничани и гости на града да се насладят на прекрасните спектакли и артистичните деца, които ще се изявят на сцената на ОДК-Перник.
Приветствие към всички гости отправи и областният управител и национален лидер на Жени ГЕРБ Ирена Соколова. Тя отбеляза, че детският театър е неподправен и уникален, защото представя цялата същност на детето през неговата специфична психология.
„Щастлива съм, че за пета поредна година на пернишка сцена ще имаме възможност да наблюдаваме най-даровитите деца на България“, сподели още губернаторът на област Перник.
Събитието уважиха още зам.-кметът Севделина Ковачева и представители на дамската организация на политическа партия ГЕРБ-Перник.
От 6-ти до 8-ми юни на сцената в ОДК-Перник ще си дадат среща 250 талантливи млади хора от страната и чужбина, като ще представят 16 спектакъла.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име