НАЧАЛО ГЕРБ Депутатът д-р Александров  представи становището на Парламентарната комисия по здравопазването от Доклада...

Депутатът д-р Александров  представи становището на Парламентарната комисия по здравопазването от Доклада за дейността на омбудсмана на Р. България за 2017 г.

489
0
СПОДЕЛИ

Народният представител от ПП ГЕРБ-Перник д-р Александър Александров, в качеството си на член на Комисията по здравеопазване в 44-то Народно събрание, представи от парламентарната трибуна становището на Парламентарната комисия от Доклада на омбудсмана на Р. България за 2017 г.

Д-р Александров отбеляза, че Докладът обобщава дейността на институцията омбудсман.

„Комисията по здравеопазване в 44-то НС изрази становище той да бъде приет. В него се констатира, че през 2017 г. броят на жалбите и подадените сигнали до институцията на омбудсмана е нараснал със 17% спрямо 2016 г. и с 82%, спрямо 2015. Най-голям е броят на жалбите за нарушен достъп до медицински услуги – 170 броя, със здравноосигурителните права – 63 броя, с качеството на медицинските услуги – 61 броя. Останалите  жалби и сигнали са относно провеждането на имунизациите, спазване на хигиенните норми и изисквания в лечебните заведения, спазване на забраната за тютюнопушене, съдействие за заплащане на лечение, специализация на лекари, предложения за промени в нормативната уредба и други“, обобщи народният представител от област Перник.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име