НАЧАЛО ГЕРБ Ръководството на ГЕРБ-Перник уважи храмовия празник на кв. „Изток“

Ръководството на ГЕРБ-Перник уважи храмовия празник на кв. „Изток“

580
0
СПОДЕЛИ

На Успение Богородично своя храмов празник отбеляза църквата в кв. „Изток“. За петнадесета поредна година жителите на най-големия пернишки квартал и техните гости се събраха в двора на храма, за да почитат своята закрилница и покровителка Света Богородица с голям курбан.

Стотици хора от ранни зори заприиждаха към местната църква за нейния голям празник, за да запалят свещ за здраве и да се помолят за добри и честити дни. Събитието уважиха кметът на Община Перник и областен координатор на местната структура на политическата сила Вяра Церовска и нейният екип, народният представител Красимир Велчев и националният лидер на Жени ГЕРБ Ирена Соколова.

Празничният ритуал в почит на Божията майка започна с отслужването на Света литургия, след която бе осветен и раздаден курбан за здраве – неразделна част от честванията.

Приветствие към всички гости отправи кметът на квартала инж. Емил Костадинов.

„По стара традиция днес отбелязваме един от най-големите и светли християнски празници – Успение на Св. Богородица. Щастлив съм, че за поредна година се събираме заедно на това свято място, за да отдадем своята почит към божията майка, закрилница на нашия квартал и неговите жители, пазителка на дома и семейните ценности, покровителка на майчинството и жените. Нека Светата майка закриля всички вас, семействата и близките ви!“, каза в словото си Костадинов и отправи пожелание за здраве и благоденствие.

Поздрав към местните жители отправи и областният управител Ирена Соколова.

Празникът продължи с  много танци и богата музикална програма с участието на граовския славей Валерия Момчилова.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име