НАЧАЛО ГЕРБ Вяра Церовска: Важно е перничани да бъдат информирани за подкрепата на Правителството...

Вяра Церовска: Важно е перничани да бъдат информирани за подкрепата на Правителството за развитието на община Перник

318
0
СПОДЕЛИ

Общият размер на  допълните трансфери, които държавата е отпуснала на Община Перник за периода от началото на мандата ми като кмет до момента, възлиза на 49 578 819 лева, средства, стигнали директно до перничани. Това заяви кметът на Община Перник Вяра Церовска по време на редовното заседания на общинския съвет и подчерта, че е важно всички перничани да бъдат информирани за подкрепата на Правителството за развитието на общината.

Кметът посочи, че постъпилите средства по националната програма за енергийна ефективност са в размер на 43 433 205 лева, а тези по ПУДООС за водоснабдяване на с. Ярджиловци – 2 168 827 лева.

„Това е обещание, което е давано много отдавна, но изготвянето на окончателния проект и възможността да се реализира и водоснабдяването на село  Ярджиловци, се случи чак при нас“, допълни градоначалникът. Тя подчерта, че благодарение на постъпилите средства от държавата, град Батановци  вече има канализацията.

Кметът припомни, че Министерството на регионалното развитие и благоустройството е отпуснало средства за изграждане на водопроводна връзка между ул. „Владайско въстание“ и ул. „Димитър Благоев“.

По постановления  на Министерски съвет са постъпили средства за одобряване на допълнителни трансфери и за трайно възстановяване на читалищата в кв. „Бела вода“ и селата Драгичево, Кралев дол, Рударци и Кладница, на физкултурния салон на 6-то ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, на покривната плоча на Административна сграда на „Общински пазари“-Перник, сградата на кметството в с. Дивотино, спортната зала, и църквата в населеното място, сградата на здравна служба в Батановци.

„Никой не трябва да забравя, че всеки божи ден община Перник изплаща 20% от абсолютно всички приходи, които влизат в общината за задължения към НАП,  в периода  от 2009 до 2014 година. Те са в размер на 3,5 млн. лева, от които 1,5 млн. лева са лихви. Ако тази година тези средства, които община Перник почти изплати, бяха вложени в асфалтиране, далеч по-различно щеше да бъде благоустрояването на Перник,“, подчерта Вяра Церовска.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име