НАЧАЛО ГЕРБ Общинското ръководство на ГЕРБ-Радомир инициира среща с автора на книгата „България под...

Общинското ръководство на ГЕРБ-Радомир инициира среща с автора на книгата „България под комунизъм” Нася Кралешска-Оуенс

681
0
СПОДЕЛИ

Среща  с Нася Кралешска-Оуенс, автор на книгата „България под комунизъм”,  и представяне на творбата инициираха общинският ръководител на ПП ГЕРБ-Радомир Пламен Алексиев и общинското ръководство на политическата сила.

Гостите на събитието имаха възможност да се срещнат с историка Проф. Евелина Келбечева, преподавател в Американският университет в Благоевград и известеният български актьор и сценарист Руси Чанев, който прочете част от емблематичните текстове в „България под комунизъм”.

Книгата описва всичките етапи на комунистическия режим в България. Нейното първо издание излезе през 2016 година и тиражът бързо бе изчерпан. „Има една глава „Нужен ли бе комунизмът“, в която с документи доказвам за неговата ненужност. Представям как режимът манипулира още от детските градини. Сега, дори хора на моята възраст не знаят почти нищо за комунизма“, разказа авторката.

На представянето присъстваха и по-възрастни хора от региона, сред които бе и почетеният гражданин на гр. Перник Цанко Живков – писател и автор на много книги, преживели комунистическия режим, за които стремежът да се научи повече за този период не е секвал. Историкът Юлиан Ситарски представи информация за избитите без съд и присъда хора от град Радомир и региона.

В последвалата дискусия Нася Кралевска-Оуенс отговаряше на въпроси от публиката, а накрая раздаде и автографи.

Радомир бе петият град където книгата, разказваща за съветизацията и комунизацията на България след 9 септември 1944 г., беше представена след София, Пловдив, Кърджали и Благоевград.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име