НАЧАЛО ГЕРБ Кметът на Перник Вяра Церовска и министърът на регионалното развитие и благоустройството...

Кметът на Перник Вяра Церовска и министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова откриха един от най-модерните паркове в югозападна България и откриха официално реконструирания „Мост над р. Струма“

533
0
СПОДЕЛИ

В навечерието на празника на Перник беше открит един от най-модерните паркове в Югозападна България – „Парк на предизвикателствата“ в местността „Войниковец“. Кметът Вяра Церовска и министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова прерязаха лентата на атракциона и откриха официално реконструираният „Мост над р. Струма“.

Новоизграденият „Парк на предизвикателствата“ предлага редица приключения, развлечения и възможности за активност и отдих на малки и големи. Той ключва 16 атракциона, сред които сцена за културни изяви, детски площадки с различно оборудване според възрастовата група посетители, комбинирано игрище, зона за катерене, обособяване на място за огнище с пилон за знаме и палатков лагер-част от „скаутска зона“, зона с трасета за маунтинбайк, зона „Търсене на философския камък“, място за временно спиране на автомобили, в това число с достъпност за инвалиди и семейства с малки деца, разположен на обща площ. Комплексът е разположен върху  20 дка земя като за изграждането му са инвестирани 1 329 000 лв.

Реконструкцията на моста над река Струма цели да осигури удобен, безопасен и икономичен транспорт на хора и товари при осигурена достъпност на лица с увреждания и при опазване на околната среда. След извършване на рехабилитацията мостът е с габарит от 9 метра – две ленти за движение от по три метра и два тротоара от двете страни по 1,50 метра. Стойността на проекта е 368 982,72 лв.Съоръжението е изградено през далечната 1952 година и от тогава до сега не беше ремонтиран и  реконструиран.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар
Въведете име